Bojkot je najbolje oružje protiv diktature

Biljana Đorđević iz Ne davimo Beograd za Danas o planovima za dan posle 21. juna

Ostavite komentar


  1. Baš me zanima kako će bojkot da pomogne u borbi protiv npr. nelegalne gradnje na Savskom nasipu, i investitorskog urbanizma ili će pomoći ozelenjavanju grada, biciklističkim stazama,…

    1. Nikako, ali barem neće dati puni legitimitet jednopartijskoj vlasti da sve to radi pod maskom „demokratije“.

      1. Da li mozemo da znamo kako i na koji nacin se meri legitimitet bilo koje vlasti kod nas? Ono sto smo do sada naucili na sopstvenom iskustvu je da su sve vlasti ikada u Srbiji bile legitimne, to znamo na osnovu posledica svake od njih…

    2. Dok će prisustvo 10 poslanika među 250 koji će u tu Skupštinu ući pretnjama, džipovima, lažiranim spiskovima i ucenama napraviti razliku.
      Haj’te, molim vas.

    1. Bojkot će samo odložiti rešavanje problema, a mislim da vremena nemamo više da omogućimo normalan život ne nama već našoj deci. A za najbolje rešenje protiv diktature pitajte Rumune.

  2. Od kad su iznudjena resenja najbolja? Elita ti je silu I broj legitimisala kao drzavi I demokratiju I ne odustaje of toga.Bojkotujes silovanje demokratije!

  3. Pogrešna vam je strategija. Što ne ubedite ljude da izađu na izbore i pobede Vučića. Pa zato što nemate ideju kako da ih ubedite. Nemate program, nemate strategiju, nemate jedinstven stav , ma nemate ništa.

    1. Kakav program, kada su ljudi naterani da glasaju raznim ucenama za Sns. Kakav program, kada im mozak ispiraju sve nacionalne televizije. Na kom programu, osim N1, da cuju taj program? Cekaj, pa Dule, ti ovo sve znas, zasto onda pricas te fraze? Ili si mozda bot?

    2. Istina.Svi mi zajedno i kao jedan nemamo ništa,a oni imaju sve…i nestaće u sramoti.

    3. tacno botino, tvoj gazda je uzurpirao sve institucije i to je po definiciji diktatura. E pa zna se sta se radi sa diktatorima i takvima kao ti koji rade protiv naroda i drzave.

  4. Ja šta vama je samo Bojkot bitan
    Sa ovakvim ponašanjem ni Bojkot ne vredi
    Opozicija posle izbora ako pobedi
    Još prvi dan ima da se Pobiju oko podela Ministarskih Mesta i Budzeta
    A baš zarko zelim da Opozicija pobedi pa da se nekima u Drzavi otvore oci onako širom da pogleda pa da turi prst na celo
    Za koga sam glasao
    Pa nek propadne i ovo što je Vucic Postigao

  5. Glavna premisa opozicionih glasaca i politicara jeste da se ne izlazi na izbore da se ne bi dao legitimitet vlasti .Medjutim,za mene je to detinjasta igra u pesku.Gde se mi mlatimo,o nekom imaginarnom pojmu legiimiteta,a mozemo postaviti kontra-pitanje ,a kako sada vlast ima legitimitet da radi ovo sto radi i da li mislite da je zaista neko od stranih centara moci opterecen pojmom legitimiteta vlasti i da li ovu vlast narocito zanimo legitimitet . Ako je odgovr da ,vrlo sam zainteresovan da prodiskutujemo ,kako je to tako .

    1. Valst NEMA nikakav legitimitet da radi ovo što sada radi, ali ipak radi jer je uzurpirala i zarobila državu. Može joj se.
      I da, u pravu si, ovu vlast legitimitet ne zanima naročito, i ova i ovakva vlast ima podršku iz inostranstva.
      Ali koliko će je još imati ako joj je legitimitet sve manji?

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 26. avgust 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Maja Nikolić, TV novinarka

List Danas je važniji nego ikada ranije. Kada ne bi bilo takvih novina, ne bismo ni znali kako prave novine treba da izgledaju.