Borelj pokrenuo debatu o izaslaniku za dijalog Kosova i Srbije

Ostavite komentar


  1. Naravno i EU gleda sta je prece za nju. A, to je juce bila nova vojna misija ÈÙ -sprecavanja unosa oruzja u Libiji. To je prvi Boreljov uspeh u radu nove komisije. I Makronov manevar za novim jacanjem odbrambene komponente EU mimo NATO.
    A, zapadni Balkan ce malo da popriceka. I onako tu nema nafte i gasa kao u Libiji i istocnom Mediteranu, a ni turskog i ruskog prisustva kao sto je to slucaj u nekadasnjoj Gadafijevoj zemlji.
    Ono sto nije uspela Merkelova sa Libijom, sad je povereno Borelju, sto ce nas slucaj staviti u drugi plan, ali svakako ne i izvan evropskog dvorista.
    To sve nagovestava da ce se DIJALOG Beograda i Pristine malo razvuci, mozda do zavrsetka americkih predsednickih izbora. Sto i nije lose. Ako neko vec nije nesto trajno UNAPRED potpisao ima sanse da se problem uravnotezeno resi, bez nepopravljivih posledica, koje bi bile povod za nove i nove ratove.

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 27. septembar 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Bilja Krstić, muzičarka

Postoji mnogo razloga i načina da podržimo Danas. Jedan je da postanemo članovi Kluba čitalaca Danasa.