Borelj sa liderima Zapadnog Balkana sledećeg četvrtka u Njujorku 1(BETAPHOTO/European Council/Frederic Sierakowski)

Visoki predstavnik Evropske unije (EU) Đosep Borelj narednog četvrtka u Njujorku, na marginama Generalne skupštine Ujedinjenih nacija, prirediće radni ručak za šest lidera sa Zapadnog Balkana, objavljeno je danas na sajtu Spoljnopolitičke službe EU najavljujući aktivnosti čelnika EU u UN.

U saopštenju se navodi da će delegacija Evropske komisije, na visokom nivou, učestvovati na 79. zasedanju Generalne skupštine UN naredne nedelje u Njujorku, a fokus angažovanja EU biće na rešavanju seta konflikta bez presedana i kriza širom sveta.

Delegaciju EU činiće predsednica Evropske komisije Ursula fon der Lajen, izvršna potpredsednica Margarete Vestager, visoki predstavnik Žosep Borelj, potpredsednica Dubravka Šuica, kao i komesari Stela Kirijakides, Didije Rejnders, Ilva Johanson, Janez Lenarčič, Juta Urpilainen, Kadri Simson i Vopke Hokestra.

Podsetimo, u četvrtak je u Briselu takođe bio organizovan radni ručak za lidere Zapadnog Balkan ali od strane predsednice Evropske komisije Ursule fon der Lajen. Pored ručka sa kolegama sa Balkana, predsednik Srbije Aleksandar Vučić susreo se i sa EU komesarom za proširenje Oliverom Varheljijem.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari