Boris Tadić: Ako Đilas bude gradonačelnik…

Predsednik Socijaldemokratske stranke u razgovoru za Danas

Ostavite komentar


  1. Zaista mi nije jasno kako novinar danas -a ne pita mene za mišljenje. Pa, ja imam više rođaka i prijatelja nego što ovaj ima birača.

  2. Pljuvanje po istinskim intelektualcima, kao sto je Tadic, moze samo da odvede zemlju tamo gde je Srbija danas; na civilizacijskom, ekonomskom i kulturnom dnu Evrope. Cupkajte uz Cecu, lomite stadione i obozavajte ono sto je radio Arkan, ali se ne nadajte da ce vam Dragica Nikolic izvaditi zemlju iz blata u koje je, uz vasu pomoc, uvalila.. Da se razumemo, demokratije u Srbiji nikada nije bilo!. Tadic je uvek (zahvaljujuci polusvetu) morao da pravi kompromise sa nacionalistima (Kostunica, Dacic, Palma, …), tako da niko nema pravo da sudi o njegovim rezultatima.

    Bio je presednik kojim sam se ponosio. Doneo je ugled zemlji u regionu i svetu, dao snazan podsticaj ekonomiji i EU integracijama. Ali, avaj, u Srbiji to ne prolazi. Svak ko zna nesto dalje od opanka je lopov, a svako ko ne krlja padeze i ne kupuje diplome – prevarant. Srbiju cekaju decenije otreznjenja. Da bi isla napred, Srbija mora da se otrese seljade, Dragice, Cece, Granda, Delija i Grobara, Palme i polusveta. Morace se ova zemlja jednom suociti sa istinom, tu precica nema. Bog vam uz pomoc, pozdrav sa dalekog zapada!

  3. E moj Tadicu, samo si se slikao i nisi mnogo mesao u svoj posao.
    Apsolutno nista nisi uradio za svoje vladavine.Ovaj jeste diktator ali gura zakone,koliko toliko, a ti si bio samo lepsa verzija Kostunice. Svi ste vi isti na vlasti, samo se borite za sto duzi rok,a narod ko j.

  4. Ako bi Djilas došao na mesto gradonačelnika Beograda,odmah bi promenio sadnice na Bulevaru revolucije i obogatio se još više.Siniša Mali ima 24 stana,a Djilas sadnice i drvorede.Puni su para i terorišu gradjane Beograda kad su na vlasti,a sve u korist svoje stranke i svoju ličnu korist.

  5. Tadić je vrhunski intelektualac i državnik par excellence za sve današnje političare. Naravno da nije čovek bez mana i naravno da je grešio ali je u suštini dobar čovek i pošten političar i ne može mu se prišiti nikakvo lično bogaćenje. Suština problema je što su mnogi od njega očekivali čuda a čuda ne postoje.Učinio je mnogo iako je često morao da pravi kompromise sa koalicionim partnerima ali tu se radilo o kompromisima iznuđenim na osnovu prostog matematičkog zbira i odnosa snaga i izbora između tih kompromisa i još nepovoljnijih alternativa upravo tim kompromisima. Na žalost u Srbiji nisu na ceni intelektualci poput njega već čvrstorukaši i demagozi jer narod ne želi da misli i rešava probleme već voli da to radi neko umesto njega pa makar to bio privid!

  6. Zaista je uludo traziti misljenje od raznih zgubidana,neradnika i prevaranata.
    Ovaj covek, za koga smo mnogi glasali je jedan od glavnih krivaca za ovo tesko radikalsko pomracenje koje je zahvatilo Srbiju.
    Da ima malo samopostovanja ziveo bi u nekoj misjoj rupi .Umesto toga ovaj primitivni bestidnik se usudjuje da deli svoje misljenje i savete!

  7. Vlada moze da ceka, kako bi se dalo vreme da sami odlucuju i da bahati funkcioneri i poslanici mogu da obavljaju po pet funkcija istovremeno. Imamo li mi nadzorno telo za preispitivanje sukoba interesa ili samo je slovo na papiru??? Kako mogu Mrkonjic, Srdjan Kruzevic, Toncev da obavljaju po pet funkcija i za svih pet primaju platu.Malo li je dok narod gladuje.

  8. Tadic je na vlasti bio dosta dugo. Rezultat njegove vladavine je vidljiv danas – skoro svi politicari su se "izljubili", a gradjani su nokautirani. Tadic i dalje Djilasa dozivljava kao svog jedinog konkurenta. Ako ce Tadic biti alternativa Nikolicu, prvi put necu izaci na izbore.

  9. Lepo rečeno… Umotano u oblandu i posuto šećerom…. Treba, bre, jasno reći…. FAŠIZAM JE ZAVLADAO SRBIJOM, dok ne bude kasno, a čini mi se da jeste….. Sva obeležja fašizma su tu: Vođa, kontrola medija, Goebbelsa na pretek (za izvoz), politički komesari u javnim i državnim preduzećima, obračuni sa neistomišljenicima, ubistva, fantomke, iživljavanja nad građanima od strane organa države, batinaši, potpuno odsustvo morala, izmišljeni državni udari i pokušaji atentata (ovo zadnje ima sličnosti sa odnosom Staljina i NKVD-a)….. Da ne spominjemo smešne oslobađajuće presude, kao Mitrovićevom malom, koji od ubice postaje fino vaspitano dete kome se devojčica baca pod točkove, a on se uplašio pa pobegao sa lica nemilog događaja… Samo za to je trebao dobiti godinu dana zatvora… Ali ne…. U fašističkoj državi lojalni podanici ne robijaju, ne otkrivaju se ljudi u fantomkama, policija se sputava da radi svoj posao, sudstvo je obesmišljeno i jedino služi interesima Vođe i šačice Doppelgangera oko njega…. Pa sama činjenica da se hvale sa stotinama hiljada članova navodi na pomisao o sličnosti između nacističke Nemačke onda i Srbije danas…. Ovo je borba za puki opstanak zdravog razuma, ako ga uopšte više ima….

  10. Ja ne mogu da razumem zašto moj omiljeni dnevni list daje prostora ovoj štetočini, kohabitatoru i velikom pomiritelju… Kada ga već pitate, pitajte ga ko mu je naložio da napravi "istorijsko pomirenje" sa SPS-om, i ko mu je naložio da napravi SNS. To vi njega pitajte gospodo novinari a ne da mu dajete prostor da on nešto analizira i priča besmislice.

  11. Prvo da pozdravim botove , i da im kažem da njihov polusvet od političara , je unakazio državu , ako ste zaboravili svetska ekonomska kriza je počela 2008 , i vrlo je uticala na našu ekonomiju … srećom te sada dođoše "pošteni" i "nacionalisti" pa će podići državu , za 4 godine koliko vladaju sve je gore i gore , čisto da podsetim polupismene , ds u koaliciji sa gmazovima tipa , LDP i SPS i G17 je bila od 2008-2012 , a SNS je od 2012 do danas ..

  12. Covek koji je svetlosnim godinama ispred Vucica.U svemu.Uporedite njega i Nikolica i neka se svako zapita o licnoj odgovornosti za ova vremena bescasca,bezvlasca i bede.Tadic nas nije gurao u ova vremena.cak naprotiv.U ova vremena su nas gurnuli oni koji i dalje besramno i bez argumenata pljuju po ovom coveku.Stidite se.

  13. pozdravljam tadica i nadam se da ce ponovo biti nas predsednik.

  14. Tadić je po glasu, stasu, obrazovanju, kulturi i ostalim ličnim karakreristikama, čovek koji je odlično pristajao funkcijama koje je obavljeo. Došao je na vlast na pošten način i uvek se tako ponašao i bio je i ostao gospodin čovek, za razliku od stiroporaša i ostalih kazandžija, koji troše debele novce napaćenog naroda da bi se njegova supruga i tašta afirmisale u svetu kojem ne pripadaju. Tadić i pokojni Đinđić u našem političkom životu, pored takvih, nemaju šanse da žive.

  15. Sve nesto radili smo sankcionisali smo ,smo …smo… Tadicu a gde je u ovoj prici narod srpski.

  16. Odakle Tadicu pare za stranku i 100 odbora? Da li mu se to Vucic revansira za stvaranje i finansiranje SNS-a?

  17. Borise,pa ti si doveo Djilasa i kako te je zaduzio u kampanji 2004 godine,odmah je seo u fotelju ministra,clana predsednistva Ds itd..Toliki je dug bio..Sve je naravno brzo vratio i mnooogo vise od toga.Sve uz tvoju podrsku..Ti i on ste zasluzni za raspad DS.Ti iz patalosko sujetnih i narcisoidnih razloga,a Dilas iz licnog,materijalnog interesa,cineci naravno uslugu SNS,za sta je nagradjen..Niko ga vise ne dira ,a moguce je i da se ponovo radno aktivira.Opet naravno tamo gde je lova

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 17. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Stevan Filipović, filmski režiser

Da bismo bili savesni građani koji donose prave odluke na izborima, kao i u svim drugim sferama života, potrebni su nam jaki mediji.