Boris Tadić: Notorna je laž da sam izdao nalog Dačiću i Mikiju Rakiću da organizuju da Vučić bude pretučen 1foto FoNet Aleksandar Barda

Predsednik Socijaldemokratske stranke i bivši predsednik Srbije Boris Tadić negirao je danas da je svojevremeno dao nalog ministru unutrašnjih poslova Ivici Dačiću i šefu svog kabineta Miodragu Rakiću da organizuju da Aleksandar Vučić, koji je bio u opoziciji, bude pretučen.

„Vučić i Dačić su na konferenciji za medije izneli notornu laž da sam ja izdao nalog Dačiću i Mikiju Rakiću da organizuju da Vučić bude pretučen u vreme kada je bio opozicija“, naveo je Tadić u objavi na društvenoj mreži Iks.

Tadić je dodao da „nikada u svom životu, ni političkom, ni privatnom“, nije izdao nalog da bilo ko bude pretučen.

„Ovom besramnom laži su još jednom pokazali da su u svrhu političkih obračuna spremni na sve, osim da kažu istinu i da prihvate da nijedna monstruozna laž o bivšoj vlasti neće promeniti istorijske istine o njihovoj“, napisao je Tadić.

Vučić i Dačić govorili su o tome na konferenciji za novinare posle protesta održanog u Beogradu protiv iskopavanja litijuma. Dačić je rekao da mu je Tadić govorio da izvodi policiju na malinare, a predsednik Srbije je dodao „I Vučića“. Dačić je na to dodao: „Njega smo i prebili“.

Vučić je pojasnio da se radi o protestu na kojem je tadašnja opozicija htela da se prošeta do RTS, pa ga je Slaviša Kokeza zagrlio i tako je on dobio batine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari