Boris Tadić: Prisustvujemo istorijskom trenutku demontaže srpske države na Kosovu (VIDEO) 1Printskrin TV Nova S

Prisustvujemo istorijskom događaju, potpunoj demontaži novovekovnog prisustva srpske države na Kosovu u trajanju od 1912. godine, i ovo je jedan dramatičan trenutak, u kome Aleksandru Vučiću odgovara puna kampanja za litijum i on je pumpa, rekao je Boris Tadić, lider SDS-a i bivši predsednik Srbije u dva mandata.

Tadić je svoje viđenje sadašnjeg političkog trenutka izneo 9. septembra u jutarnjem gostovanju na TV Nova S.

Ukazujem našoj javnosti da je ovo dramatičan trenutak, istako je Tadić, doživeli smo nacionalnu katastrofu, dolaskom (Olafa) Šolca i (Emanuela) Makrona mi nemamo podizanje našeg ugleda, nego suštinski sve gubimo, dodao je.

Vučić koristi priliku da podigne tenzije u našem društvu po pitanju litijuma, dok se dešava svako poništavanje srpske države na Kosovu i meni je fascinatno koliko se to u našoj javnosti ne primećuje, koliko je naša javnost legla na rudu, rekao je Tadić.

On je ukazao da traumatični događaji ostaju unutar jednog društva i stvaraju nove traume.

Građani Srbije moraju da razumeju da se u ovom trenutku dešava dovršavanje procesa koji traje od 2012, a u kom ova vlast na Kosovu predaje sve ono što je bio zahtev Angele Merkel, koji sam ja kao predsednik Srbije odbio. U toku je demontiranje i tragova države Srbije na Kosovu i srušene su crvene linije postavljene u mom mandatu, a koliko čujemo od Lajčaka – povučeno je čak i pismo sa makar deklarativnim osvrtom na ostatke tih crvenih linija, naveo je Tadić u objavi na Iksu, u kojoj je ponovio šta je rekao na Nova S.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari