Boris Tadić: Parlament je postao agencija za politički marketing

Lider SDS i bivši predsednik Srbije govori za Danas o Vučićevom liderstvu, kandidaturi na predsedničkim izborima i opoziciji

Ostavite komentar


  1. Nista od ovoga ne bi bilo da prosecan pravoslavac nece nista preko reda. Ja nisam sreo pravoslavca koji se bori za javni interes. Isto je verovatno i sa katolicima. Gradjani i gradjanke su nestali, dobili smo podanike i lazne vernike

    1. Ne vidim ja neku razliku u delanju na politickoj sceni,zadnjih 19godina, sem drugacijeg vokabulara. Tadic mi je veliko razocarenje.

  2. Trenutni Parlament u Srbiji lici na AGENCIJU SIS iz one pinkove serije. Drzava na Beogradski pasaluk. A, Predsednik Vucic na spoljnog momka americkih, evropskih i ruskih mega lopova.

    1. Vama koji ne vredite ni pet para komentarisite Vucica.Njegova dela izgradnje infrastrukture,otvaranje fabrika,zaposljavanje,izgradnje bolnica,auto puteva,jacanje oruzanih snaga,zdravstvenog sistema,povecanje zivotnog standarda itd.itd.Radi upravo sve suprotno od onih fasista koji su vladali od 2000 do 2012.Unistili su Pravosudje,Vojsku,Privredu,legalizovali Kosovo,otvaranje granicnih prelaza na Jarinju,cutali na pogrom siptara 2004.Verovao sam da takvih interesnih grupa u Srbiji nema ali pogresio sam.Ima jer za pare i svoju decu i svoje roditelje bi prodali.Djilas ,Tadic,Canak,Ceda,Jeremic su sledbenici politike Djindjica.Za nekoliko hiljada poslusnika koji rade za njih podelice cup sa svojim sledbenicima u kome je prva polovina med a druga govna a ubedjivace ih da je cup pun meda.

  3. Kažete: ‘Tek kada izgubi moć, autokrata shvata da svi ti aplauzi i hvalospevi nisu bili mera podrške, već samo gole sile“.. Moje iskustvo je da ljudi u nekim zrelim godinama, recimo da je to 45- 50 i više, itekako znaju kakvi su tipovi, itekako znaju kada rade nešto što je za druge diskutabilno ili po sudu drugih loše, nepošteno ili kriminalno. Tako da bih vas ispravio u tome da će zrela osoba jednog dana kao postati svesna nečega. Siguran sam da je svestan i naš predsednik. Druga je stvar koje je njegovo objašnjenje zašto radi tako kako radi.

    1. Pusta priča. Da si valjao ne bi te grobar oduvao. Ovo sada je samo primitivnije i brutalnije izdanje prethodnih vlasti. Nešto kao Krle2.

  4. „Bezumno pojačavanje pohvala i prostačko zaklinjanje na vernost vođi samo je znak svesti o slabljenju i nelojalnosti podrške.“
    – Ovo Tadićevo mišljenje je donekle tačno i sa njim se delimično slazem. Postoji i druga strana medalje – svi ti (polupismeni i polurazumni) koji „Velikog Vodju“ hvale i zaklinju mu se na vernost su duboko svesni činjenice da su upravo zahvaljujući A Vučiću najzad postali neko i nešto. I da će, ako „On“ ode sa vlasti, i oni ubrzo opet postati ono sto su bili – niko i ništa.

  5. Vucic i Tadic ne mogu da se porede.Vucic je radikalski nacionalista koji glumi demokratu,a Tadic je demokrata,koji je glumio nacionalistu.

    1. Tadicu okteni se pa vidi koliki rep se vuce iza tebe pako paunov saren, malo izdajstvo ,malo lopoluk ,druzenje sa mafijom uniytio vojsku ,sve to stoji bivsi predsednice NEPIVRATIO SE

Ostavite komentar


Politika

INTERVJU Miloš Stanković (Novi DSS): Opstanak Republike Srpske se brani na Kosovu i Metohiji 10

INTERVJU Miloš Stanković (Novi DSS): Opstanak Republike Srpske se brani na Kosovu i Metohiji

"Može se dogoditi da agresivno insistiranje Aleksandra Vučića i SNS-a na projektu Jadar pitanje iskopavanja jadarita postavi kao sudbonosno pitanje, kako naše, tako i svih budućih generacija koje će živeti u Srbiji. Tada sve razlike u okviru opozicije treba ostaviti po strani. Ipak, prethodna loša iskustava sa delom opozicije, a o kojima je bilo reči, nalažu oprez", navodi u intervjuu za Danas Miloš Stanković, član Predsedništva Nove Demokratske stranke Srbije i profesor Pravnog fakulteta Univerziteta u Beogradu, upitan za saradnju opozicionih grupacija u borbi protiv iskopavanja litijuma.

Naslovna strana

Naslovna strana za 26. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Minja Miletić, TV novinarka

Svaki novi dan počinjem čitanjem dnevnog lista Danas.