Boris Tadić: Političke hulje nikada nisu mogle bez rulje

Predsednik Socijaldemokratske stranke govori za Danas o protestima, režimu i demokratskoj uniji

Ostavite komentar


  1. Super. Ne znamo ko je veća poštenjacina, sadašnji ili bivši predsednik? Bilo bi dobro i da nam bivši odgovori ko je stvorio SNS? Ko je razbio DS 2014 godine a time i celu opoziciju marginalizovao? U čije vreme su akreditaciju dobili privatni fakulteti (Megatrend, SingiDuduk, Fabus) koji prodaju diplome kao krompir na pijaci? Ko je kriv za ogromnu korupciju, partokratiju i prekomponovanje vlasti na lokalu? Sve je to bilo u vreme dok je Boki bio predsednik Srbije i najmoćniji čovek u zemlji a ovi su to samo usavršili. Mogao bi bivši predsednik i da objasni kako je to SPS bio prihvatljiv 2008 godine i ko je sve učestvovao u formiranju zuto-crvene koalicije?! Ako bivši predsednik misli da ljudi danas protestuju da bi njega vratili na vlast, onda je on u većoj zabludi nego sadašnji predsednik.

    1. Pogodili ste u pravu metu. Odgoori na sunce,pa ćemo onda razmisliti. I ne zaboraviti da su Djilas i Vuk Jeremić bili njegovi najbliži politički saradnici na izrazito visokim državnim funkcijama.

      1. Bar jednom da se moze procitati pravi intervju.Ovo celodnevno i svakodnevno prenemaganje jednog predsednika drzave koji ovoliko pljuje sve koji nisu pristslice njegove stranke to stvarno videla nisam za mijih 64 godine zivota.Ubija nam ovaj covek volju za zivotom.Moze li neko zaustaviti tolike neistine.Zivela sam na Kosovu dobro znam situaciju a i situaciju i zivot u Toplici dobro poznajem.Posebno u opstini Kursumlija, zivot se moze nazvati bilo kako samo ne zivotom dostojnog coveka. Mladi svi odlaze. I ono sto je zapoceto da se gradi i radi jos pre 32 god. niko i ne misli da zavrsi mislim na branu Selova u kojoj su ulozeni milioni evra a danas se urusava.Ceo Kursumliski kraj ostaje bez stanovnistva.To nikoga ne zanima prica se samo o nekom idealnom zivotu koji nas ceka sa njima na vlasti jer ako oni odu bice smak jsveta.JADNO

        1. Gospođo Mila i ja jako dobro poznajem stanje na Kosmetu i Toplici a naročito Kuršumlija. Narod je iz tih krajeva počeo bežati još u vreme onog ćopavog bravar. Prema tome nije to ništa novo. U mom gradu ima nekoliko stotina Topličana koji su počeli dolaziti još 60-tih godina prošlog veka. Prvi su se zaposlili kao milicioner a onda počeli dovlačiti svoje rođake i komšije, zatim su se ženili ženama sa Kosmeta koje su povukle svoje sestre, prijateljice. To vam je sudbina i istorija tih krajeva. Oni sad dovode ove iz treće generacije. Nije to ništa novijeg datuma. Verovatno je i vaš put sličan.

  2. Borise sve ovo sto govoris o stanju u drustvu i ponasanju ki mil vucica je tacno-ali malo vajde od toga.Vi ste izgubili (vecinom) poverenje naroda,sopstvenim neodgovornim ponasanjem i besomucnom kradjom pojedinaca poput dinkica i djelica. To poverenje tesko da se moze povratiti,a pogotovo ne u likovima poput Djilasa,Jetemica i Obradovica.Moj vam je savet da se sklonite u drugi plan i da nadjete ljude poput Rodoljuba Sabica i istaknete ih u prve redove-sto bi po meni imalo neku sansu. Znate vi bolje od mene koliki pokradeni i izreketirani novac sada stoji iza vucica i koliko ce biti tesko bitangu skinuti sa grbace. Pored toga okupio je oko sebe i narko dilere iz zvezde-AKO ZATREBA,pa mozete ocekivati svakakve scenarije.Od EU I SAD nema vajde jer on njima zavrsava posao oko KIM tako da mozete slobodno pozvati Toma Kruza jer ova borba je cista -NEMOGUCA MISIJA.

    1. Dotični gospodin je bio sami vrh vlasti za vreme najveći kradja da ima obraza ne bi se oglašavao! Samo jedno da ovi odu a da se tkzv. demokrate ne vrate! I naravno poreklo imovine za sve politčare od 90-tih do zadnjeg dana sa plaćenim porezima i krivičnom odgovornošću i onda možda budemo ličili na nešto kao država!!!!

  3. Dodao bih još i istorijsku odgovornost tadića i žutog preduzeća zbog uništenja srpske privrede kroz pljačkaśku privatizaciju, rasturanja pravosuđa kroz tzv. reformu, nesprovodjenja ilustracije, neispunjenih obecanja posle 5.oktobra… Ova njegova naknadna pamet nije niko me od koristi, osim ovom režimu, koji priželjkuje ovakve političke „protivnike“, koje sa lakoćom medijski uniśti. Ovaj je otac i kum sns -a, i vreme je da mu se sns dostojno oduži primajući ga u svoje redove sa adekvatnom titulom „počasni tvor(ac)“ sns!

  4. Ja sam bivši pristalica DS i nikad više ničiji.
    Da ima obraza Tadić bi se sklonio sa političke scene, on je odgovoran za propast DS i za sve što se dešavalo i dešava posle njega.
    Samo neka nova garda sa pravim programom ima šanse , kada se svi
    poznati likovi penzionišu.
    Što pre to bolje, inače će AV vladati doživotno.

    1. Da se penzionišu ?! Pa prijatelju Ti ne znaš kako je slatko kada osetiš privilegije za mlaćenje prazne slame. Tako će do groba, kao onaj Kurcobabić (ili kako se već preziva), pa onaj fosil Mićunović…) Nezasiti manipulatori i hoštapleri. A potom će stupiti na vlast podmladak- sinovi Dačića, Šešelja, jednog dana deca Djilasa i tako u krug. Svi će da laju, da viču „drž’te lopova“, ali neće prethodnike u ćorku, jedni druge štite. Zakon postoji samo za sirotinju…

      1. Ružno je što Krkobabića i Mićunovića stavljate u isti koš. Pa ,Mićun je za njega ,ali i za sve posle njega predsednike DS, gospodin sa jasnim programom. Dok je bio Mićun na čelu stranke to je bio DS,prava gradjanska stranka, posle toga se lomatala ka,šatro, socijaldemokratska,a ,evo, sada je na desnici.

        1. Mićun, Djilas i Vesna Pešić su oterali Tadića iz DSa sa 1500000glasova.
          Kad se setim samo šta je onaj sumanuti Peščanik sa Vesnom Pešić tih dana lupetao o Tadiću ne bi li došao Toma.

    2. Kao predsednik Boris Tadic je takodje autokratski vladao. Premijer Mirko Cvetkovic se od njega nije ni video. U DS stranci je bilo strasnih lopina da ih ne mogu sve ni pobrojati. Da nije tako on ne bi ni izgubio izbore. Izmedju njega i Vucica nema razlike. Obojica su narcisi, vladaju kao da je u Srbiji predsednicki sistem, sa ipak nekim razlikama :Tadic ima bolje kucno vasputanje, recnik. mu je pristojniji, mirno je otisao sa vlasti , nije pokrao izbore tako da je omogucio Vucicev dolazak za kojeg mislim da nece mirno otici sa vlasti i nece birati stedstva da ostane na vlasti.
      Tadicu nikad necu oprostiti saradnju sa SPSom koji je najvece zlo i zbog cije zlocinacke i pogubne politike 90ih ne mozemo uopste da se oporavimo, a oni su i dalje u vlasti i drxr kurseve SNS u kako se krade, reketira, namestaju tenderi, uzima mito, koferce para….

  5. „Političke hulje nikada nisu mogle bez rulje i zato propagandom uvek od građana koji misle svojom glavom pokušavaju da naprave rulju ispranog mozga koja reaguje na mig patetike i agresije.“ Lepo receno, pa sta onda uopste hocete?

    1. Političke hulje nikada nisu mogle bez rulje i zato propagandom uvek od građana koji misle svojom glavom pokušavaju da naprave rulju ispranog mozga koja reaguje na mig patetike i agresije. Zaboravih da priupitam u koju kategoriju onda pripada onaj opasni cacanin?

      1. „Opasni čačanin“ trenutno služi huliganu, patološkom lažovu i kleptomanu vučiću da igra kako picousti režira. Da glupavim performansima da alibi diktatoru da pljulje po gradjanima koji protestvuju. Za takve „opozicionare“ ni najbliža familija ne glasa. Uveli su ih na prevaru u parlament jer će koristiti službi kada zatreba.

    2. Samo nova lica mogu da izazovu u narodu pozitivnu energiju.Ovi što sada šetaju,pa to su pristalice tih stranaka – Obradovićeve, Jeremićeve,DS-ove (ne znam ni ko im je sada čelnik)…I to je OK.Aliu, ne predstavljajte se lažnop kao gradjanski front.A rado ću da glasam za novo lice, novi,jasan i princfipijelni program , samo predhodno – metla za Tadića, Djilasa, Jerem,ića, Obradovića, onog iz Čajetine i onog iz Šapca.

  6. Ako opozicija misli ozbiljno kao što to tvrdi a obzirom na skoro apsolutno nepoverenje koje uživa kod birača koji ne misle kao aktuelni režim, morala bi da uradi nešto ozbiljnije od ovakvog mudrovanja. Ujedinite se, maknite iz vrha sve one koji su bili na vlasti u neki drugi plan, dajte neke nove ljude i obavezno ali zaista mislim obavezno usaglasite među sobom nekakav ugovor o lustraciji pa se za početak sami, unutarstranački, lustrirajte. Počistite Jeremića, Đilasa i ekipu koju pamtimo iz vremena propadanja Srbije dok ste bili na vlasti. U suprotnom nećete dobiti podršku ni na izborima a ni na ulici pa će onda Vučić i Dačić vas lustrirati po sopstvenoj volji i po zakonima koje oni budu doneli a pitanje je meseca kada će se to i dogoditi. Ne može se posle onolike pljačke i posrnuća države u vreme opozicije sad sopstvena odgovornost skrivati iza Vučićevog terora. Nismo baš toliko glupi…

  7. Kakav je ovo komentar jedne pojave koju uopšte nije interesovala državotvornost, uostalom kao i ovog sadašnjeg.
    Bilo mu je bitno da sebe promoviše i manekeniše po svetu.
    Takvog labavog predsednika, kao i ovog današnjeg – plačipičku, ne bi poželeo nijedan narod, nijedna država na svetu.

    1. Perverzno sujetna osoba koja bi bila veći diktator od ovog sada samo da je ponovo u prilici.

    2. Tadić je bio najbolji predsednik Srbije posle ww2.
      Bolji od mnogih EUropskih.
      I jednu grešku.
      Nije hteo da prizna tzv.kosovo.

  8. Moram da priznam da Boris Tadic OPASNo inspirise botove. Kako se negde on pojavi sa nekim intervjuom tako pocnu da se pisu komentari od pola metra. Ha, ne znam koji je razlog tome, ali nisu tu cista posla. Znaci, te mantre o menjanju ovih, ali nedolasku nekih tamo ostavite kao price za laku noc. Takve fore su i demokrate prodavale kada su pricale o radikalima i naprednjacima, pa su ipak pali na izborima. Znaci, TRENUTNO, JEDINA BITNA STVAR U SRBIJI JE DA SE OVO ZLO SMENI I ZAUVEK ISTERA IZ POLITIKE. Sa svima drugima ce to biti kudikamo lakse, jer za razliku nod ovog „radikalizma“ svaka opcija je i prihvatljivija i laksa za kontrolu i laksa za smenjivanje. Znaci, nemojte izjednacavati neizjednacivo. Kada ovi padnu, onda mozemo pricati o ovim drugima, sve do tad te price vas klasifikuju kao ljude neiskrenih namera koji piskaraju u korist vlasti krijuci se iza najobicnijih tirada o „srpskoj privredi“ koja ne postoji od sredine osamdesetih u obliku koji je odrziv. Znaci, niti su zuti krivi za propadanje srpske privrede, niti su ovi trenutni uradili ista da je podignu na neki nivo. Po meni je najveci problem trenutne vlasti, kada gledam iz perspektive naroda, sto ona funkcionise tako sto na svim nivoima stvara nedodirljive mutivode. Od lokala do samog njenog vrha. Takve stvari ne smeju da se desavaju u normalnim zemljama. A tek price kako je neko tamo krao, a drugi ne! Pa ovi, bar na lokalu kradu duplo vise * a stvorili su atmosferu da o tome bukvalno ne sme debata da se povede, sto kod prethodnih vlasti nije bio slucaj), plus da se ne prica o tome sto je vecina tih istih vec ucestvovalo i u tim prethodnim lopovskim vlastima. NPr, od pedeset najbitnijih ljudi koji kao nesto vladaju u svakom mestu potpisujem da je njih 48 vec imalo koristi u ranijim vlastima sto kao clanovi tadasnjih vladajucih stranaka, sto kao clanovi stranaka koji su podrzavali vlast na lokalu. Zato, nemojte te price o tome ko koliko krade, ili je krao. Jedino bitno u ovom trenutku je da ovi trenutno i dalje to rade nesmanjenom zestinom. A sve je to zato sto srpskom narodu treba dosta vremena da reaguje na takve stvari. Znaci, na ulice posle godinu, dve vladavine ako nesto nije dobro, pa da vidis. A ne da ih mi pustamo da mlate lovu na sve strane po deset godina, pa se onda setimo da ih skidamo sa vlasti. Isto tako, glasanje na lokalu za ljude, ne za stranke, glasanjem dati mandate ljudima a ne da oni postavljaju ko im kako odgovara. Za vreme koje provede sa mandatom izabrani da podnosi odgovornost, pa da vidis kako ce se stvari brzo dovesti u red. Ukinuti VD na mestima direktora Javnih preduzeca, ukinuti razne savetnicke funkcije po opstinama, kontrolisati ko i za sta prima platu po opstinama, kontrolisati ko i za sta dobija socijalnu pomoc, jednokratne pomoci i ostale stvari i sve ce biti bolje. Ako i dalje budemo dozvoljavali da se iskljucivo stranke pitaju za sve, ugasili smo. A stranka se nikad vise nije pitala nego sto je to trenutno.

  9. SrM te bilo Tadiću. Ko priziva podele. Kako te nije stid nazivati one koji ne misle kao ti „ruljom ispravnog mozga“. Mene je sramota što si mi ti bio predsednik. Narod te počistio na izborima, koji su organizovani po tvojim pravilima, koja ti danas ne odgovaraju, a ti bi da se na vlast vratiš ulicom. Pametniji si kada ćutiš. Ima još mnogo toga što se može analizirati u tvojim izjavama ali nemam prostora dovoljno.

  10. Komentar koji je napisala “ Mirka“ je kristalno jasan i cist da nemam sta da dodam !!! K’o da sam ga ja pis’o….bravo za „Mirka“-u .

Ostavite komentar


Politika

Munib Mujagić izabran za predsednika Opštine Sjenica 9

Munib Mujagić izabran za predsednika Opštine Sjenica

Skupština Opštine Sjenica izabrala je danas Muniba Mujagića iz Stranke pravde i pomirenja (SPP) za novog predsednika Opštine, a za njegovog zamenika Radišu Kneževića iz Socijalističke partije Srbije (SPS), objavio je večeras radio Sto plus.

Naslovna strana

Naslovna strana za 28. avgust 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Andrej Josifovski Pijanista, arhitekta i vizuelni umetnik

Danas čitam danas, da se ne bih osvrtao sutra.