Boris Tadić rešava međunarodne sporove?

Bivši predsednik Srbije za Danas o tome u čije ime je pisao američkom predsedniku Džou Bajdenu

Ostavite komentar


  1. Наравоученије за АВ-а:
    лепо је бити бивши председник.

  2. Boze kako tuzno…svuda je stigao a sta je uradio od svoje zemlje Srbije.Kakav obraz ima ovaj covek…ili nema?

    1. Hahaha, la bili smo normalna drzava. Mnogo kulturnija. Bez ovoliko primitivaca i prostaka. Oni su bili u misjim rupama.

  3. Da li si se gospodine založio za suverinitet Republike Srbije ns nasilno joj otetoj teritoriji Kosova i Metohiji, ili ćeš opet biti u Rumuniji kad se vodi borba za celovitost R.Srbije.

    1. A ne, kad je Srbija u pitanju biće obrnuto u odnosu na Maroko. Oni mogu prigrabiti nečiju teritoriju i proglasiti je svojom uz obećanje nekakve autonomije, ali zato Srbija nema pravo da zadrži dio svoje teritorije. Jer tako će reći Dr.Boki. Svjetski mega-mudrac. I očigledni budući pretendent za predvodnika srpskog stada.

    1. Gospodin Tadic je kako vidimo stigao i dobrodisao u mnogim zemljama, fakultetima, institucijama….
      Ponosni sto je naš!
      Zbog njega nemam za šta da se stidim.

      1. Zasto biti ponosan na covjeka koji se prodaje za pare i piše pisma podrške „mudrim“ odlukama američke administracije.

  4. Kada isti kao ovaj aktuelni rešava međunarodne sporove iz opozicije. Pametnom dosta.

  5. Boris Tadic ne „rješava međunatodne sporove“. On podržava (vjerovatno uz odgovarajuću finansijsku naknadu) odluku američke vlade da prizna suverenitet Maroka nad Zapadnom Saharom, bivšom španskom kolonijom, čiji se stanovnici, narod Sahravi, decenijama bore za nezavisnu državu, a protiv pretenzija Maroka da ih anektira. Maroko je uvijek imao američku podršku u svojim nastojanjima, a 2020 Tramp je zvanično priznao tetitorijalne pretenzije Maroka na Zapadnu Saharu u zamjenu za normalizaciju odnosa Maroka sa Izraelom.Tadić nije ništa riješio, samo je našao grupu od 250 likova poput njega da potpisu to famozno pismo kako bi dali „moralnu težinu“ odlukama američke vlasti. To nije „rješavanje sporova“ , to je, prostim rječnikom, lobiranje za pare. Ako Srbija izabere dotičnog gospodina za predsjednika, to će označiti samo njeno dodatno moralno srozavanje.

  6. Ja sam iz Zapadne Sahare, i posle čitanje ovog članka ne mogu nikako shvatiti ili naći bilo koje logično opravdanje za ovo što je gospodin Tadić uradio.
    A nisam siguran da li uopšte zna o ćemu se zaista radi ili gde se Zapadna Sahara nalazi.
    Zapadna Sahara nikad nije bila dio Maroka. Tome su svedoci Ujedinjene Nacije, Afrička Unija, gde je Saharaka Arapska Demokratska Republika osnivački član, Haški Međunarodni Sud, Eveopski Sud, i svi tvrde pravo Saharskog naroda na samoopredeljenje. Zapadna Sahara je od 1963 godine do danas registrovana na spisku nesamoupravnih teritorija, kod Organizacije Ujedinjenih Nacija. Više od 80 država širom sveta je priznalo SADR (bivša Jugoslavija je bila jedna od njih).
    Ako bi gospodin Tadić hteo, ja njega lepo pozovem u posetu nama ovde u izbegličkim logorima u Alžiru ili u okupiranim delovima Z.S. On bi svojim očima video istinu.
    Maroko hoće da kupi suverenitet nad Z.S. uspostavljanjem odnosa sa Izraelom. A zašto bi dao tako visoku cenu za nešto što već ima? Suverenitet nikad nije bila za prodaju. A da Trampov tvit bio zasnovan na bilo šta, Džo Bajdenu ne bi bilo potrebno Tadićevo pismo i Maroko ne bi morao da trči tamo amo da s-kupi takva pima.

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 17. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Bisera Veletanlić, muzičarka

Danas je list koji je društvu apsolutno neophodan. Šteta što nema više listova poput Danasa.