Boris Tadić se video sa ministrom spoljnih poslova Kine 1foto FoNet Aleksandar Barda

Boris Tadić, lider Socijaldemokratske stranke, i bivši predsednik Srbije u dva mandata, susreo sa Vang Jijem, ministrom spoljnih poslova Kine.

Tadić je javnost o susretu sa kineskim šefom diplomatije obavestio na društvenoj mreži Iks.

„Sa ministrom inostranih poslova Kine Vang Jijem podelio sam u Pekingu svoje viđenje uloge Kine kao globalne sile u 21. veku“, piše u Tadićevoj objavi uz zajedničku fotografiju.

„Živimo u svetu kojim vlada nepoverenje i hipokrizija u međunarodnim odnosima, koji su uprkos velikim uspesima u borbi nakon Drugog svetskog rata protiv rasizma i kolonijalizma i dalje opterećeni malignim uverenjem da su određene civilizacije superiornije nad drugim.

Jedna od ključnih uloga Kine kao globalne sile u 21. veku je da kroz svoje međunarodne inicijativu i pokrenuti proces harmonizacije promeni tu tragičnu paradigmu“, piše još u Tadićevoj objavi.

Boris Tadić se nedavno našao u žiži pojačanog interesovanja javnosti, posebno kada je u pojedinim televizijskim gostovanjima uzvratio na kritike vlasti, rekavši da kao predsednik Srbije nije hteo da popust i rasformira srpske opštine na Kosovu.

Potom je objavio niz vesti o svojim angažmanima na međunarodnom planu, a jedna od tih, da je dobio počasnu funkciju u kineskoj svemirskoj kompaniji, izazvala je lavinu reakcija na društvenim mrežama.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari