"Ćutanje Francuske na režimsko zlo u Srbiji je neprihvatljivo": Borko Stefanović razgovarao sa francuskim zvaničnicima 1foto FoNet Milica Vučković

Zamenik predsednika Stranke slobode i pravde (SSP) Borko Stefanović razgovarao je danas sa izaslanikom Francuske za Balkan Reneom Trokazom i nadležnom za Balkan u ministarstvu spoljnih poslova Margaritom Kosta de Bodegard i poručio im da je za tu stranku neprihvatljivo ćutanje Francuske „na režimsko zlo i uništavanje svih vrednosti“.

Stefanović je tokom razgovora u Parizu, kako je prenela SSP u saopštenju, rekao da je Francuska istorijski, politički i bezbednosni partner Srbije, i da potpuno razume njihov ekonomski interes u Srbiji, ali da je to ćutanje neprihvatljivo.

„Kad vi kažete ‘Rafali’ i saradnja na razvoju nuklearnih tehnologija, nebezbedno iskopavanje litijuma, građani Srbije čuju i vide glasno ćutanje mnogih na Zapadu na pokradene izbore u Srbiji, zarobljene medije sa Vučićem 24 časa, progone i laž, kao i uništenje institucija od strane mafije“, rekao je on,

Prema njegovim rečima, građani vide korupciju i sakrivene ugovore, a Srbija neće pristati da bude periferija Evrope „u kojoj vlada naprednjačka korupcija, divljanje cena i opšte nasilje i nesloboda“.

„Nema tog finansijskog ili litijumskog ulagivanja Vučića na istoku i zapadu koje može sačuvati njihov režim koji sve radi protiv svog naroda“, dodao je Stefanović.

Ocenio je da aktuelni režim gura Srbiju u „dužničko ropstvo i zadužuje buduće generacije“, te da se ne sme dozvoliti da režim „kupuje svoj ostanak na vlasti rasprodajući Srbiju i njene resurse“.

„Vučić neće nikad uvesti Srbiju u EU i on želi redove na granicama, vize i mrak u Srbiji, dok je istovremeno servilan ka Zapadu i rasipa ono što nije njegovo. Pristup ‘samo novac nam je bitan’ vodi Balkan u sukobe i izolaciju i stalnu nestabilnost. Siguran sam da tako nešto nije u interesu Francuske. Nužno je sprovođenje slobodnih izbora uz izmenu izbornih uslova za šta očekujemo aktivnu ulogu OEBS i EU“, kazao je Stefanović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari