Borko Stefanović: Da li premijerka Brnabić veruje Mariću ili ruskim službama? 1foto FoNet Milica Vučković

Borko Stefanović, zamenik predsednika Stranke slobode i pravde odreagovao je na izjavu premijerke Ane Brnabić da niko iz Saveta Evrope i Evropskog parlamenta ne traži međunarodnu istragu o izborima u Srbiji. On kaže da postoje dva moguća uzroka ovih besmislenih i lažnih izjava premijerke.

“Prvi je da i sama veruje u ono što objavljuju Marić, njegova televizija i ostatak Vučićeve kriminalno-medijske hobotnice. Drugi je da je i ove informacije dobila od ruske službe sa kojom je u stalnom kontaktu i koja je upravo odlikovala Aleksandra Vulina”, navodi se u Stefanovićevom saopštenju.

Brnabić je još rekla da je možda u raspravama u EP i Savetu Evrope bilo jedan ili dvoje, ali to nije bio preovlađujući stav. Oni su rekli da, ako su postojale nepravilnost, neka ih ispitaju institucije u Srbiji“, rekla je Brnabić za televiziju Hepi.

Stefanović podseća da je u Evropskom parlamentu održana diskusija povodom izbora u Srbiji u okviru koje je konstatovano da su rezultati plod brojnih malverzacija koje treba ispitati, kao i da nisu poštovane preporuke ODIHR-a.

“Oko ideje da te malverzacije ispituju domaće institucije, poslanik Evropskog Parlamenta Grošelj je ukazao da nije realno očekivati da ih oni koji su učestvovali u tim malverzacijama i ispitaju”, ukazuje Stefanović.

Prema njegovim navodima, važnije od toga je da građani Srbije znaju da niko od nadležnih institucija nije reagovao na brojna kršenja zakona pre, tokom i nakon izborne kampanje, jer su sve te institucije zarobljenje od strane Aninog šefa, Aleksandra Vučica.

“Za samo nekoliko dana imaćemo i pisani izveštaj koji će, uveren sam, potvrditi ono što je gospodin Šenah, presednik posmatračke misije Saveta Evrope, već rekao, a to je da ovakve nepravilnosti nikada i nigde video nije.U međuvremenu, slična rasprava je vođena u Savetu Evrope, Bundestagu, a 24 predsednika spoljno-političkih odbora evropskih parlamenata je tražilo od Evropske Komisije i Evropskog Saveta da reaguje i sprovede istragu”, objašnjava Stefanović.

Kako zaključuje, sve ovo se Brnabić pravi da ne zna, dok Vučić hrabro poručuje da ga to ne interesuje i na taj način nam u svom radikalskom stilu poručuju da ne priznaju krađu u kojoj su uhvaćeni i za koju ceo svet zna, već da su spremni da celu Srbiju još jednom gurnu na sporedni kolosek istorije samo da bi nastavili da se bogate i bahate preko leđa naroda čiju decu hapse, dok kriminalce brane i veličaju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari