Borko Stefanović posle konstitutivne sednice Skupštine: Naprednjačka i radikalska vlast sada može da ima ovu kartonsku vlast 1Printskrin RTS

Poslanik koalicije „Srbija protiv nasilja“ Borko Stefanović izjavio je danas da ta koalicija u novom sazivu parlamenta neće predložiti kandidate za potpredsednike Skupštine Srbije, kao ni kandidate za predsednike skupštinskih odbora. Stefanović je za televiziju N1, nakon konstitutivne sednice koju je opozicija pokušavala da ometa, ocenio da aktuelna vlast sada ima dve opcije.

„Naprednjačka i radikalska vlast sada može da ima ovu kartonsku vlast, krijući se iza kordona policije, ili može da sačeka rezoluciju Evropskog parlamenta, koji će reći ;da su izbori pokradeni, da ih treba ponoviti i da treba da dođe međunarodna komisija koja će sve ispitati… Ako su mislili da će skupštine da se održavaju kao do sada, prevarili su se“, naveo je Stefanović.

Govoreći o tome zašto su poslanici opozicije napustili sednicu kada je u toku bilo polaganje zakletve, koju su kasnije položili u skupštinskom holu, kazao je da su to učinili jer je „parlament sazdan na krađi izbora“.

„Mi, svi iz opozicije, smo izašli i pred građanima položili zakletvu. Ne možemo polagati zakletvu pred, prema našoj proceni, oko 29 poslanika Srpske napredne stranke kojima je mandat pod znakom pitanja zbog krađe na izborima“, rekao je Stefanović.

Upitan o performansu na početku sednice, kada su poslanici vlasti transparentima odgovorili na one koje su držali poslanici opozicije, Stefanović je ocenio da to ne znači ništa, kao i da je vlast transparentima uvredila neke svoje poslanike.

Prema njegovim rečima, plakatom „Dosovske lopuže, ponovo biste da pljačkate Srbiju“, raširenom na balkonu skupštinske sale, vlast je vređala svoje poslanike Milenka Jovanova, Radoslava Milojičića Kenu i druge koji su bili deo te vlasti i koji su se „osećali neprijatno da ih neko proziva na takav način“.

„Slika koja je poslata građanima je uzurpirani parlament pun policije, slika je da ovde nešto debelo nije u redu – a nije u redu to što su pokradeni izbori“, ocenio je Stefanović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari