Borko Stefanović postavio niz pitanja Marku Đuriću 1foto: Vojin Radovanović/Danas

Narodni poslanik Stranke slobode i pravde (SSP) Borko Stefanović postavio je niz pitanja ministru spoljnih poslova Marku Đuriću, a neka od njih su i sa kojim kvalifikacijama i na kom tačno mestu u Ministarstvu spoljnih poslova radi Luka Kebara i da li je tačno da mu je dato zvanje savetnika ministra, iako nema uslove i godine staža za to.

“Po kom kriterijumu je kuma Zlatibora Lončara već deset godina u našoj ambasadi u Abu Dabiju i šta je konkretno kvalifikuje? Kako ćete rešiti problem u našoj ambasadi u Londonu, gde je ambasador optužen za mobing i prijavljen vlastima u Velikoj Britaniji?“, pitanja su koja je Stefanović postavio Đuriću na sednici resornog skupštinskog odbora, saopštila je danas SSP.

Stefanović je pitao Đurića i zašto su njegovi saradnici u kabinetu, koji su dovedeni iz ambasade u Vašingtonu, primali pet meseci devizne plate kao da i dalje rade u Vašingtonu, iako su odavno u Beogradu.

Zamenika predsednika SSP zanima i zašto je za šefa Misije Srbije pri UN Nemanju Stevanovića iz Srpske napredne stranke iznajmljen stan u Trump Tower na Menhetnu za 17.000 dolara mesečno i zašto nije pokušano da se privremeno smesti u zgradi Misije.

Stefanović pita i zašto ambasade Srbije ne dobijaju bilo kakve spoljno-političke instrukcije, već samo podatke o odbrani lika i dela predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

„Šta ćete sa otpravnikom poslova u Abudži Vlahovićem koji je sakrio agreman za našeg novog ambasadora čime je učinio težak prekršaj?“, upitao je Stefanović.

Prema njegovim rečima, na većinu pitanja Đurić nije imao odgovor.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari