Borko Stefanović reagovao na izjavu Ane Brnabić da je litijum pitanje nacionalne bezbednosti 1foto FoNet Milica Vučković

Ana Brnabić danas kaže da je litijum i njegovo iskopavanje pitanje nacionalne bezbednosti. Jedina veza sa bezbednošću je to da režim kroz laži, obmane i hapšenja pokušava da sačuva bezbednost gole vlasti i samovolje, naveo je zamenik predsednika Stranke slobode i pravde Borko Stefanović.

U saopštenju SSP se dodaje da je Stefanović kazao i da vlast i dalje pokušava da veže jedan neisplativ i štetan projekat sa očuvanjem države.

I stalnim ponavljanjem sličnih besmislica i lobističkih tehnika pokuša da na svaki način izgura projekat Jadar i iskopavanje litijuma u Srbiji, bez bilo kakvog pravog nadzora i bez države koja bi uspela da sačuva zdravlje ljudi i životnu sredinu.

“Ana Brnabić je u jednoj stvari u pravu – zaustavljanje ovog štetnog i zakulisnog litijumskog projekta je pitanje čuvanja naše nacionalne bezbednosti. Jednako kao što je odlazak ove SNS vlasti jedini način da se ovaj projekat zaista zaustavi i da se zaustave slični koruptivni i otrovni potezi režima u budućnosti”, navodi on.

Kako zaključuje, nema većeg doprinosa nacionalnoj bezbednosti Srbije od odlaska radikala u istoriju i pred zakonsku odgovornost i nema veće zaštite zemlje od zaustavljanja procesa pravljenja od Srbije deponije na periferiji Evrope u kojoj vlada korupcija, nasilje i divljanje cena.

Podsetimo, Brnabić je izjavila danas da je litijum, odnosno njegovo rudarenje, „pitanje nacionalne bezbednosti“. Ona je za televiziju Pink rekla da će u budućnosti onaj ko ima litijum odlučivati o tome kome će tu rudu prodavati.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari