Borko Stefanović: U Vučićeve laži ne veruje više niko osim male grupe korumpiranih birokrata 1foto FoNet Milica Vučković

“Izjava Aleksandra Vučića na samitu EU i Zapadnog Balkana u Kotoru da se nada da teškim i ozbiljnim reformama koje sprovodi možemo da se približimo jedinstvenom evropskom tržištu i da veruje da i pre članstva u EU Srbija može da ostvari važne rezultate, jeste novo zamajavanje naših građana ali i EU” rekao je zamenik predsednika Stranke slobode i pravde Borko Stefanović, a saopštila SSP.

Kako se navodi u saopštenju, Stefanović je istakao da je jasno da nikakvih reformi od strane našeg režima nema, niti će ih biti.

“Nezamislive su bilo kakve promene koje sprovodi SNS, koja u Srbiji dokazano krade izbore, povezana je sa organizovanim kriminalom, sprovodi opštu korupciju i gazi sve slobode građana. SNS režim računa da bi ulazak u Zajedničko tržište sa EU bio maksimum naših integracija jer tu ne postoji obaveza da imate slobodne izbore, da zaustavite korupciju i oslobodite medije” naglasio je Stefanović.

On pita zar iko veruje da bi Vučić i SNS prihvatanjem promena u domenu sloboda i prava građana, slobodnim izborima i medijima, dozvolili da razvlaste sami sebe.

„Plan rasta EU za Balkan od više milijardi evra je uslovljen reformama na polju vladavine prava i sloboda građana. U njegove laži ne veruje više niko osim male grupe korumpiranih birokrata. Nema mirnog, evropskog i bogatog Balkana i Srbije dok su na vlasti autokrate i koruptivni lideri poput Vučića,Kurtija i sličnih” zaključio je Borko Stefanović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari