Boško Ničić tvrdi da se uverio da Ziđin posvećuje pažnju zaštiti životne sredine: Odbornik opozicije poručuje “da u Zaječaru neće kopati” 1Foto: M.S. / Danas

“Danas sam imao čast i zadovoljstvo da, sa svojim saradnicima, budem gost kompanije ZiJin Mining i njihovog generalnog direktora za Srbiju, gospodina Su Jongdinga (Su Yongding)”, napisao je na svom Fejsbuk profilu, gradonačelnik Zaječara, Boško Ničić. Odbornik opozicije poručuje „da u Zaječaru neće kopati“.

Kako je gradonačelnik Zaječara, napisao, na svom ličnom Fejsbuk profilu, u izuzetno korisnom i plodonosnom razgovoru iskazali su zajedničku želju i nameru da prodube saradnju i da na najtransparentniji mogući način upoznaju građane Zaječara sa načinom poslovanja ove ogromne kompanije.

“To je jedini način da odklonimo manipulacije koje pojedinci danonoćno šire kako bi Srbiju, a time i naš grad, ekonomski unazadili i nasilno se dočepali vlasti. Zaječar se raduje tome što je naš sused, grad Bor, u samo nekoliko godina uspeo, pre svega zahvaljujući kompaniji ZiJin, da ekonomski osnaži i dođe do budžeta od gotovo devet milijardi dinara (četiri puta više od Zaječara) ali i verujemo da će u budućnosti i naš grad osetiti blagodeti poslovanja ove velike kompanije na našim prostorima”, istakao je Boško Ničić i dodao:

“Uverio sam se, sa svojim saradnicima, sopstvenim očima, kolika se pažnja od strane ZiJin Mininga posvećuje zaštiti životne sredine i “zelenom rudarenju””.

Gradonačelnik Zaječara, Boško Ničić dobio odgovor od opozicionog odbornika Uglješe Đuričkovića

Dok gradonačelnik Zaječara, Boško Ničić, kaže da se uverio koliko Zijin Mininig posvećuje pažnju zaštiti životne sredine, odbornik Zaokreta iz Zaječara, Uglješa Đuričković, kaže da je poslovanje Zijina sve, samo ne transparentno prema građanima cele Timočke krajine.

Boško Ničić tvrdi da se uverio da Ziđin posvećuje pažnju zaštiti životne sredine: Odbornik opozicije poručuje “da u Zaječaru neće kopati” 2
Foto: Miljko Stojanović

“Ono što vidimo jeste da sa jedne strane se nalazi agresivno eksploatisanje naših resursa i vlast koja ubire plodove i bogati se, a sa druge strane zabrinute i neinformisane građane koji su u Boru nešto bogatiji od ostalih opština, od čega građani nemaju ništa, ali zato su građani sa najvišom stopom oboljenja od karcinoma, sa zagađenim vazduhom, najzagađenijom rekom i budućnošću koja je izvesno loša”, objašnjava Đuričković.

On je upitao da li je to budućnost sa kojom želi gradonačelnik Boško Ničić da upozna svoje građane.

“Takvu budućnost Zaječarci neće imati. Poručujem ja njemu da ako želi da živi u tako „bogatom“ gradu moraće da se vrati u Bor, jer u Zaječaru neće kopati”, poručio je Đuričković.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari