Boško Ničić tvrdi da se za 10 godina nezaposlenost smanjila 350 odsto: Iz opozicije poručuju da je gradonačelnik jedino uticao na smanjenje broja stanovnika 1Foto: M.S. / Danas

Gradonačelnik Zaječara, napisao je na društvenoj mreži Fejsbuk da se u poslednjih deset godina broj nezaposlenih u Zaječaru smanjio tri i po puta.

Odbornik opozicije Uglješa Đuričković kaže da na smanjenje nezaposlenosti gradonačelnik nije uticao, posebno ne koliko je uticao na smanjenje broja stanovnika.

On je napisao da “ako koza laže, rog ne laže”, stara narodna poslovica puno govori, a da je statistika neumoljiva.

“I pored toga što će razni Kalimerovi rođaci, gradski liderčići opozicije i “opozicije”, večiti kritizeri … to pokušati da pripišu iseljavanju ljudi, a u gradu nikada veće gužve na ulicama i saobraćaju i prepuni restorani i tržni centri. Evidentno je da se broj nezaposlenih u poslednjih deset godina smanjio preko tri i po puta ili 350 posto, a u poslednjih šest godina, od 2017. skoro dva i po puta, 250 posto”, napisao je gradonačelnik.

On dodaje da zbog kvalifikacione strukture nezaposlenih lica, kao i godišta, buduće investitore i poslodavce, koji se svakim danom u sve većem broju javljaju, najviše brine hoće li moći da obezbede odgovarajuću radnu snagu.

“Za one koji bi da ovo pitanje rešavaju visinom zarada moram da kažem da će dobrog, stručnog, kvalitetnog i vrednog radnika svaki poslodavac, u ovoj situaciji na tržištu rada, nagraditi i dobrom zaradom, kako bi ga sačuvao”, zaključio je Ničić.

Odbornik opozicije u Skupštini Zaječara, Uglješa Đuričković, za Danas kaže, da je grad Zaječar, kako su ga uzeli pod svoje ljudi koji su ga sveli na palanku, po svojoj meri, izgubio trećinu stanovništva sa ozbiljnom tendencijom opadanja broja.

“U odnosu na druge gradove i opštine, koje nisu sjajne takođe, Zaječar je u ozbiljnoj prednosti kad su ove negativne tendencije u pitanju. I u takvom gradu, nakon 20 godina, (ne)upravljanja njime, već vladanjem nad njim, vedrenjem i oblačenjem, ova vlast pokazuje koliko je nizak njihov nivo svesti o tome koliko su uništili grad i u kakvoj su situaciji Zaječarci koji su ostali u gradu da preživljavaju”, istakao je Đuričković.

Prema njegovim rečima, razlog je taj što gradonačelnik i njegovi saborci su sve bogatiji, dok su građani sve siromašniji.

“Usuđuje se da govori o smanjenju nezaposlenosti u gradu koji odumire, ne uzimajući kao relevantan statistički podatak da u Zaječaru i okolnim selima, koja su razorili, nema više ljudi. Smanjenje nezaposlenosti nije povezano sa katastrofalnim smanjenjem broja stanovnika, ako njega pitate. Na smanjenje nezaposlenosti gradonačelnik nije uticao, posebno ne koliko je uticao na smanjenje broja stanovnika. Tu mu nema premca. Mada, nema mu premca ni u smanjenju nezaposlenosti u svojoj familiji, svom najbližem okruženju i okruženju njegovih pomoćnika, većnika i direktora koji imaju i po više poslova, jer su vredni, ali najdraži im je sigurno cepanje drva i košenje trave u gradonačelnikovom dvorištu”, kaže za Danas on.

Takođe, Đuričković ističe da o fabrikama koje kucaju na vrata gradonačelnika već godinama i koje su zainteresovane već godinama da ulažu u Zaječar – takvu priču ni mala deca ne prihvataju.

“Prosto, gradonačelnika je vreme pregazilo i u onome što najbolje radi, a to je obmanjivanje ljudi”, zaključio je sagovornik Danasa.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari