Boško Obradović: Besmisleno je da Čačani na lokalnim izborima glasaju za Aleksandra Vučića 1foto (BETAPHOTO/MILAN ILIĆ)

Boško Obradović iz Srpskog pokreta Dveri izjavio je danas da bi Čačani trebalo da masovno izađu na lokalne izbore u nedelju 2. juna zato što je to, kako je rekao, demokratski način da se smeni loša vlast koja je u tom gradu vladala 12 godina.

Obradović je agenciji Beta kazao da su vlast Srpske napredne stranke (SNS) i njenih koalicionih partnera obeležile brojne afere i da je besmisleno da na lokalnim izborima Čačani glasaju za Aleksandra Vučića.

„Da su najbolji bili trebalo bi ih promeniti, a daleko su od najboljih. Vlast SNS i njenih koalicionih partnera obeležile su brojne afere: divlja gradnja, saobraćajni kolaps, zagađenje vazduha, zagađenje Morave, uništenje čuvenih čačanskih brendova: FRA, Čačanska banka, FK Borac, TV Čačak, behatoniranje grada, stranačko zapošljavanje, nameštene javne nabavke i korupcija, podrška stranim firmama umesto domaćem privredniku i poljoprivredniku“, naveo je on.

Prema njegovim rečima, glavno pitanje glasi kako u Beogradu mogu besplatni udžbenici i besplatan javni prevoz za sve đake, kao i besplatan vrtić i besplatan ulaz na bazen za svu decu, a u Čačku ne može?

„Da bi se sve to promenilo treba izaći na izbore i glasati protiv aktuelne vlasti, a za bilo koju od pet opozicionih izbornih kolona“, istakao je Obradović.

Dodao je da je potpuno besmisleno da bilo ko u Čačku glasa za Beograđanina Aleksandra Vučića koji je nosilac izborne liste SNS i njihovih 10 satelita, „jer niko od njih s lokala nije smeo da izađe na lokalne izbore pod svojim imenom i prezimenom“.

„Za razliku od njih, naša izborna lista ‘Dveri Čačak’ pod rednim brojem tri sadrži pet imena i prezimena s kojima slobodno izlazimo pred svoje sugrađane: dr Milan Roganović, Radmila Živković, Dragan Ćendić, Biljana Rubaković i prvi na našoj listi kandidata za odbornike Bratislav Simović“, naveo je.

Obradović je rekao da je pad popularnosti SNS-a u Čačku očigledan i da je u tom gradu izvesna promena vlasti.

Dolazak predsednika Republike Aleksandra Vučića dva puta za tri dana, dodao je, iako on nema nikakve veze s lokalnim izborima, najbolje govori koliko naprednjaci loše stoje u Čačku.

„Posle njega ovde je bila revija ministara i pritisaka na gradonačelnika Miluna Todorovića da mora na silu da pobedi u Čačku. Čačak je definitivno jedan od nekoliko gradova gde 2. juna može da padne naprednjačka vlast. To je bilo vidljivo još pre šest meseci na republičkim izborima kada je kompletna vlast (SNS, SPS, SRS) osvojila ispod 50 odsto glasova u Čačku“, ocenio je.

Obradović je kazao da zabrinjava pojava velikog broja fantomskih poziva za glasanje na adresama gde niko iz komšiluka te ljude ne poznaje.

„Ako vladajuća stranka planira nekakvu novu ‘čačansku Arenu’ – bolje da na vreme odustanu jer to u Čačku neće proći. Nećemo dozvoliti da glasaju fantomski birači iz Požege ili Kraljeva, i tome ćemo se suprotstaviti na svakom biračkom mestu“, naglasio je.

On je pozvao Čačane da masovno izađu na izbore i glasaju protiv sadašnje vlasti, a za bilo koju od pet opozicionih izbornih listi.

„Svi mi iz opozicije smo se javno obavezali da nema saradnje sa SNS-om i njihovim satelitima posle izbora već da ćemo, ukoliko nam Čačani svima zajedno daju podršku preko 50 odsto, zajednički smeniti SNS i formirati novu vlast. Verujem u Čačak i Čačane i da ćemo od nedelje postati prvi oslobođen grad od naprednjačke vlasti“, kazao je Obradović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari