Vreme: Boško Obradović otvorio kafanu 1Foto: Fonet/ Zoran Mrđa

Bivši predsednik Dveri Boško Obradović otvorio je u Čačku restoran „Jelički vrt“, piše nedeljnik Vreme u onlajn izdanju.

Obradović je u decembru prošle godine, posle kraha Dveri na parlamentarnim izborima, podneo ostavku na mesto predsednika stranke i poručio da će se neko vreme povući iz političkog života, što je i učinio, piše Vreme.

Šta je radio sledećih sedam meseci, ne zna se, ali onda je 26. jula registrovao preduzetničku radnju u Čačku i otvorio kafanu „Jelički vrt“ u prigradskom naselju Atenica, koja se u Agenciji za privredne registre vodi pod „delatnost restorana i pokretnih ugostiteljskih objekata“, navodi nedeljnik u onlajn izdanju.

Podsetimo, na izborima 17. decembra 2023. stranka Boška Obradovića nastupila je u koaliciji sa strankom Milice Đurđević Stamenkovski na listi „Milica Đurđević Stamenkovski – Boško Obradović – Nacionalno okupljanje – Državotvorna snaga – Srpska stranka Zavetnici – Srpski pokret Dveri“.

Njihov kandidat za gradonačelnika Beograda bio je profesor Ratko Ristić koji je u međuvremenu pristupio krilu Mi, glas (snaga) naroda, Branimira Nestorovića.

Lista je na parlamentarnim izborima osvojila 105.165 glasova, ili 2,8 odsto, što znači da im je za cenzus od tri odsto, nedostajalo nekoliko hiljada glasova. Ipak, lideri koalicije nisu poveli borbu za obaranje izbornih rezultata, iako je Obradović u više navrata izrazio sumnju u nameštanje izbora od strane vladajuće SNS.

Iako nisu prešli cenzus, niti zadržali poslanike u parlamentu, međutim, ova koalicija dobila je ministarku – Milicu Đurđević Stamenkovski, na čelu resora za brigu o porodici i demografiju.

Boško Obradović se pak, zbog lošeg rezultata povukao sa čela Dveri, a strankom koliko je poznato, formalno upravlja „prelazna uprava„, kako se navodi na sajtu, u kojoj su Miodrag Preković, Slobodan Davidović, Sanja Vujanović, Borko Puškić i Ivan Kostić.

U jednom od poslednjih intervjua Boško Obradović je rekao da se neće ponovo kandidovati za predsednika Dveri.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari