Boško Obradović: Kakav opozicioni savez je prihvatljiv za Dveri?

Ostavite komentar


  1. „Niko od nas u opoziciji samostalno trenutno ne može da pobedi Vučića i zato je potrebno sarađivati i ukrupnjavati opozicione potencijale.“ reče ovaj lider stranke sa sve 1,5% do 2% potencijalnog glasačkog kapitala te povodom navede podugačku listu uslova koje treba da ispune stranke koje bi u savez sa Dveri.
    Neverovatna arogancija koja je na granici sa bezobrazlukom. Ili, sa druge strane, je sve to šarena laža za svoje „gčasače“.
    ali,kako god, Đilasu(pogotovo on) i Jeremiću-da li ste uopšte svesni,da ne kažem normalni, sa kim vi pravite koaliciju?????

    1. Prvo, Dveri su drugi najjaci faktor u potencijalnom Savezu. Drugo, imaju neverovatan potencijal jer vise od 50% ispitanika skoro radjenog istrazivanja ih vidi kao svoju prvu alternativu. Gradjansko liberalna opozicija ni udruzena nema uticaj na Vucicevo biracko telo – Dveri su zaro kljucan faktor.

      1. Drugi najjači faktor u Savezu?
        Neverovatan potencijal od 50%?
        .
        Ovi parametri iz „skoro rađenih istraživanja“ su se očigledno pojavili posle BG izbora kada je taj „potencijal“ doneo,u koaliciji sa DJB, veličanstvenih 3,8%.

        Na kraju krajeva,nejasno je zašto sa takvim ciframa ne izlazi(te) samostalno?!?!

        1. Taj rejting i jeste na oko 4% ali i Jeremic i DS su ispod na oko 3%, s toga je pojedinacno jedino Djilas jaci od Dveri. A podatak iznet iz istrazivanja je apsolutno tacan. On govori o potencijalu te organizacije, ne o trenutnoj snazi. Vecina od tih 50% iapitanika koji bi glasali Dveri – glasaju danas SNS. Zbog toga su Dveri dakle kljucne. Kao prihvatljiva alternativa, sto zuto liberalna struja svakako ne moze da bude.

          1. Ne,nije oko 4% već manje obzirom da je ostvareni rezultat od 3,8% ostvaren zajedno sa DJB.Nećete mi valjda reći da za njih nije baš niko glasao?
            Sa druge strane, zbog čega su Vam bitni rejtinzi DS-a i „žuto liberalne koalicije“?
            Verovatno zbog toga što su vam oni (i uopšte bilo kakva demokratska opcija) epski „arhineprijatelj“.
            A podatak o „50% iapitanika koji bi glasali za Dveri a glasaju danas za SNS.“ govori jedino i isključivo o tome ko je prirodni saveznik Dveri. Ako je to tačno verujem da važi i obrnuto te da tih 1.5% do 2% glasača Dveri kao drugu opciju vidi SNS. Što će se na kraju,veoma verovatno,i dogoditi.
            Đilasu,Jeremiću,J.Veselinoviću i B.Stefanoviću je ovaj Savez ok.
            Verujem da su veoma pogrešili.
            I ovi ex DS-ovci i ovi iz Dveri.

            A to svakako nije moj problem.

  2. Ja sam od retkih koji podrzavam i Tadica i Jankovica,sto nece ulalziti u ovaj savez.Kakav savez sa nekim ko ima politiku poput Dveri koja je sovinisticka,ultra-nacionalisticka,ultra-konzervativa .I sada ovi derivati Ds-a da udju sa njima ,a slogan ovima je bio da ovi dodju a da se oni ne vrate .Dveri ima 2 do 3 posto glasova i ireleventan su faktor ,da bi se pravio takav kompromis.Nemojmo da se sokiramo,kada jednom ovi odu,da Dveri na krilima pobede sa kojom bi bili indirektno povezani,uberu najbolje plodove .I ,onda da se vracamo u politiku izmedju Dss-a i Sps-a,jer je eto dobro biti ujedinjenj .

  3. I sami znate šta se dešava oko KiM, i ko je zaslužan zbog čega je sada toliko teško spasiti Kosovo. Ali ovakvim izjavama ucenjujete narod! Samo što narod nije glup više!

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 16. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Bilja Krstić, muzičarka

Postoji mnogo razloga i načina da podržimo Danas. Jedan je da postanemo članovi Kluba čitalaca Danasa.