Boško Obradović traži od Vlade Srbije da saopšti broj i imena svih ubijenih, ranjenih i uhapšenih Srba 1Foto: FoNet/Milica Vučković

Predsednik Dveri Boško Obradović zatražio je danas od Vlade Srbije da saopšti broj i imena svih ubijenih, ranjenih i uhapšenih Srba na Kosovu (na području Banjske) u prethodna dva dana

Obradović je u pisanoj izjavi u ime Dveri izrazio saučešće porodicama ubijenih Srba i ocenio je da je to velika nacionalna tragedija na koju niko ne sme da ostane nem.

„Radi se o Srbima i građanima Srbije o kojima država ima obavezu da brine. Oni su žrtve terorističkih i separatističkih vlasti u Prištini koje već mesecima terorišu srpsko stanovništvo širom Kosova i Metohije uz saglasnost zapadnih centara moći. Albanske terorističke jedinice nemaju šta da traže na severu, kao ni na čitavoj teritoriji južne srpske pokrajine“, naveo je on.

Ocenio je da je „posebno skandalozno“ od strane vladajućeg režima da prebacuje odgovornost na Srbe sa Kosova koji se brane od „terorizma i separatista“, dok im zaštitu ne pružaju oni koji su se na to obavezali, strane trupe i vlast u Beogradu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari