Boško Obradović: Zaštititi lovce 1foto FoNet Zoran Mrđa

Predsednik Srpskog pokreta Dveri Boško Obradović ocenio je danas da vlast treba da se obračuna sa kriminalom i nelegalnom trgovinom oružjem, a ne pojedincima i udruženjima koji rade i privređuju po zakonu ili imaju svoje hobije koji nikoga ne ugrožavaju.

On je istakao da se pokret Dveri obavezuje da će se u novom sazivu Skupštine Srbije posvetiti toj temi da bi se zaštitili interesi lovaca i legalnih vlasnika oružja.

„Nasilje u društvu nikako se ne može dovesti u vezu sa lovcima, sportskim streljaštvom i legalnim vlasnicima oružja uopšte, posebno trofejnog, već upravo sa pogrešnim sistemom vrednosti koji se emituje sa režimskih medija“, poručio je Obradović u pisanoj izjavi.

On je dodao da se velika populacija lovaca Srbije, kao i legalnih vlasnika oružja, njih 500.000, suočava za
raznim problemima u ovom trenutku, kao što su izuzetno restriktivan i u praksi teško primenjiv Zakon o oružju i municiji, porez na oružje, pokušaj razoružavanja legalnih vlasnika, narušavanje stečenog prava po međunarodnim zakonima.

„Građani koji su vlasnici oružja izloženi su čestom maltretiranju i troškovima, a većina njih sumnja da je
trenutno relaksiranje moratorijuma na nabavku oružja samo predizborni trik vlasti i da će se kampanja razoružavanja nastaviti odmah posle izbora kroz novi Zakon o oružju i municiji, kao što je i najavila aktuelna vlast“, rekao je Obradović.

Obradović je rekao da, uprkos činjenici da legalni vlasnici oružja nikada nisu predstavljali bezbednosni problem u našem društvu, već nelegalni i kriminalni krugovi, vlast ih sve stavlja u isti koš.

On je dodao da se pokret Dveri tome protivi i staje na stranu legalnih vlasnika oružja i lovaca u Srbiji, kao tradiciji u našem društvu koja se mora poštovati.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari