Bošković: Šutanovac ide u Vašington, njegov sin već stanuje u objektu rezidencije ambasadora 1Foto FoNet Božana Pavlica

Nekadašnji načelnik Uprave za odnose sa javnošću Vojske Srbije Petar Bošković tvrdi da je bivši ministar odbrane Dragan Šutanovac izabran za novog ambasadora Srbije u Vašingtonu i da se čeka kraj izbora u Americi da ta vest bude obelodanjena.

U prilog svojih tvrdnji, on navodi da sin Šutanovca već stanuje u pomoćnom objektu rezidencije ambasadora i „gori struju od narodnih para“. Za to vreme, Šutanovac ćuti, piše Nova.rs.

Duže od godinu dana u srpskoj javnosti kruže priče da će Dragan Šutanovac, bivši predsednik Demokratske stranke i ministar vojni, biti postavljen za ambasadora Srbije u Americi. On je to uporno demantovao, navodi Nova.rs.

Prema informacijama bivšeg načelnika Uprave za odnose sa javnošću Vojske Srbije Petra Boškovića, to je već gotova stvar.

„Otkad se Marko Đurić vratio, Srbija nema ambasadora u Vašingtonu. Ali ima rezidenciju. Praznu. Ima i kuću za domara. Ona nije prazna. U nju se već uselio sinak. Za ambasadora još nije ni zatražen agreman, ali mlađani Šutanovac već gori struju od narodnih para. Vlast je vlast“, napisao je Bošković na svom Iks nalogu.

U izjavi za Novu, Bošković kaže da je informacije dobio iz više izvora.

„Iz Ministarstva spoljnih poslova sam dobio potvrdu da je Dragan Šutanovac konkurisao za poziciju ambasadora Srbije u SAD. A onda sam iz Amerike dobio informaciju i fotografije da njegov sin koristi kuću namenjenu za domara u Vašingtonu. Takođe, rečeno mi je i da se samo čeka kraj američkih izbora u januaru 2025. godine, kako bi onda Šutanovac i zvanično preuzeo ovu funkciju“, rekao je Bošković.

Dodao je da nije prvi put da nečija deca koriste nešto što im ne pripada.

„Mislim da treba pitati Ministarstvo spoljnih poslova na osnovu čega je Šutanovac u čitavoj priči, jer ono mora da ima u evidenciji ko koristi a ko ne koristi rezidenciju. Mada to nije prvi put da deca koriste nešto što im ne pripada, i to mimo protokola i normativno pravne regulative. Ako informacija, ipak, nije tačna, ja ću se rado izviniti“, poručio je Bošković.

Da li je informacija tačna pitali smo Dragana Šutanovca, međutim, do na naše poruke nije odgovorio.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari