Bošnjačko-srpski savez: Zukorlić da podnese ostavku zbog saradnje sa Ugljaninom 1Foto: BOSS

Bošnjačko-srpski savez (BOSS) odbacio je optužbe Stranke pravde i pomirenja (SPP), da „plasira informacije“, objavljene u tekstu u kojem se analizira politička situacija u Sandžaku.

Ta stranka navodi, da su analitičari strateško partnerstvo između SPP i SDA Sandžaka ocenili „kao buru u čaši vode koja može da prelije“ i to „navodi na zaključak da je takva koalicija faktor nestabilnosti za Novi Pazar i ceo region“.

BOSS ocenjuje da je to bio razlog posete Novom Pazaru ambasadora SAD, EU, Francuske, Turske i Velike Britanije,

„To je alarm za sve političke subjekte i državne institucije na ovom području. Imajući u vidu da su Ugljanin i Zukorlić političari, koji svojim izjavama narušavaju dobre odnose između Bošnjaka i države Srbije, postavlja se pitanje čije su političko sredstvo, a očigledno su produkt određenih interesnih grupa i spoljnih faktora koji ni Bošnjacima ni državi Srbiji ne žele dobro“ – saopštava BOSS.

Predsednika SPP Zukorlić, koji je potpredsednik Srbije, podsećaju da je vlast, a Ugljanin opozicionar u republičkom parlamentu i „da iz moralnih razloga treba da podnese ostavku na to mesto ili raskine saradnju sa strankom, koja se zalaže za secesionizam i koja istu tu državu, u kojoj Zukorlić prima platu i ima ministra u Vladi Srbije, naziva fašističkom tvorevinom“.

BOSS upozorava „političku javnost da su u pitanju ljudi opasnih namera“ koji, umesto, da svojim delovanjem stvore ambijent, koji će privući investitore u Sandžak, oni svojim delovanjem obeshrabruju i teraju potencijalne investitore iz ovog dela Srbije,

Ta partija smatra da je Sandžaku potrebna politička alternativa i predlaže formiranje političkog bloka  „koji će činiti koalicija političkoh stranaka, udruženja građana, sindikata i slobodnih intelektualaca, kojima je stalo do ovog regiona i države Srbije“.

U jučerašnje dugom saopštenju SPP je ocenila političku situaciju u Sandžaku i Srbiji, ali i svoju saradnju sa SDA Sandžaka.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari