BOSS: SSP falsifikovala potpise podrške za izbore u Novom Pazaru 1Foto: BOSS

Predsednik Bošnjačko-srpskog saveza (BOSS) Samir Tandir, na današnjoj konferenciji za novinare, u Novom Pazaru, optužio je listu “Novi Pazar bez nasilja – Marinika Tepiuć – Benjamin Birđozlić”, da je za lokalne izbore falsifikovala više od 200 potpisa podrške.

Tandir je rekao da je ta lista zloupotrebila potpise građana koji su podržali listu BOSS.

– Nedvosmisleno smo utvrdili da je falsifikovan potpis funkcionera naše stranke i drugog na listi za odbornika u Skupštini grada Novog Pazara Adisa Dazdarevića. Zbog toga smo podneli krivičnu prijavu protiv NN lica i overivača, jer osnovano sumnjamo da je falsifikovano više od 200 potpisa građana i građanki listi SSP za lokalne izbore u ovom gradu – istakao je Tandir.

Pozvao je birače da na lokalnim izborima u Novop Pazaru, Prijepolju i Priboju, glasaju za listu “BOSS – Samir Tandir”, a da na beogradskim i parlamentarnim izborima glas daju listi “Aleksandar Vučić – Srbija ne sme da stane”.

BOSS je, pored velikih bošnjačkih partija SDP, SPP i SDA Sandžaka, jedina bošnjačka stranka koja učestvuje na izborima u tri sandžačke lokalne zajednice.

U novopazarskom odboru SSP odbacili su današnje optužbe Samira Tandira i optužili ga da je “po nalogu Rasima Ljajića namerno podmetnuo i slao ljude da potpisuju našu listu, kako bi bila oborena nakon prikupljenih potpisa, zbog podmetnutih ljudi poput Adisa Dazdarevića”.

“Upravo, lista BOSS bila je primljena u GIK Novi Pazar, bez najave, pre nas. To je od početka bio plan da se SSP onemogući učešće na lokalnim izborima” – ocenjuje SSP u svom saopštenju i navodi se da su SNS, SDP i BOSS pokušali da obore listu, jer je GIK dala rok od 48 sati da se otklone nedostaci, ofnosno dopuni lista sa 87 validnih potpisa.

SSP konstatuje da im “podmetačina nije uspela, jer su za 48 sati prikupili još 121 potpis i tako otklonili nedostatke”, ali i “dokazali aktuelnom režimu SNS-SDP i satelčitima poput BOSS i Samira Tandira, građane Pazara ne mogu da prevare”.

Na optužbe, jedina građanska opcija na lokalnim izborima u Novom Pazaru, odgovorila je optužbama. Odbor SSP tvrdi da je Adis Dazdarević od ranije poznat policiji i tužilaštvu zbog sumnje da je falsifikovao legitimacije, kovid sertifikate i da se lažno predstavlkao, a da je Tandir isključen iz bivše stranke (SPP) “zbog mešetarenja sertifikata”.

Na glasačkom listiću za lokalne izbore, u Novom Pazaru, lista “BOSS – Samir Tandir” je na 5 mestu sa 10 kandidata za odbornike, a lista SSP “Novi Pazar bez nasilja – Marinika Tepić – Benjamin Birđozlić” na sedmom mestu i 16 predloženih za odbornike.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari