Božović: Imaginarni turisti važniji od Beograđana

Ostavite komentar


  1. GONDOLA PA GONDOLA! Koliko znam, gondole plivaju po kanalima u Veneciji a ni jedna alpska država sa najviše uspinjača i žičara, kao delovi Nemačka i Austrija, posebno i Švajcarska, kabine za putnike koje prebacuju sa tačke A na tačku B ne neziva gondolama -nego kabinama! Baš bih voleo da znam, ko u SRB izmišlja (i zašto) ovakva čudna imena- dođoši sa strane da bi ispali pametniji? I ona blajhovana „gospođa ministarka“ nikako da se nauči da kaže da su izlokane i propale ulice, trotoari, podzemni prolazi pogodni za snimanje filmova strave i užasa, propale žel. pruge itd. OPRAVLJANE ILI OBNOVLJENE. Ne, kao da je sve navedeno bilo nevino osuđeno pa se ispostavilo da je presuda bila pogrešna, sve to „gospođa ministarka REHABILITUJE! I neki novinari su priča za sebe. Mnoge avio kompanije koje daleko jeftinije od arapsko-srpske ER SRBIJE prevoze putnike su postale NISKOBUDŽETNE! Nikako ne žele da ih nazivaju kako to odgovara duhu srpskog jezika – da su to NISKOTARIFNE kompanije jer njihovi budžeti za kupovinu ili iznajmljivanja aviona, poslovanje i sl. nisu nimalo NISKI, idu u stotine milona evra! Njima su samo tarife niske jer racionalnije rade od avio kompanije Er Srbija koja je još uvek na grbači naroda! Ovakvih primera je nažalost bezbroj.

  2. Za ovo sto se desava sa centrom nase prestonice zaista nemam reci.Vise I ne zelim da odem u taj haos,a I kad moram da odem jedva cekam da pobegnem u moj Novi BGD.Za sve sto nam se dogadja krivi su gradjani jer su to dozvolili.Navescu dva primera – u Kopenhagenu postoji crkva iz XVI veka,malo cudnog izgleda.Vodic nam isprica da je ona pocela da se gradi kao crkva,ali gradjani su trazili da se izgradi daleko potrebnija bolnica. Gradske vlasti su morale da se povinuju I uvaze njihove potrebe jer gradjani kroz porez finansiraju izgradnju.Kad je u Danskoj izgradjeno dovoljno bolnica objekat je rekonstruisan ponovo u crkvu.Zamislite – XVI vek a svest gradjana na najvisem nivou – brane svoje interese I bore se za svoje potrebe.A sto se turizma tice I mahanja njime opet cu navesti jedan primer iz Italije.U selu San Djimijano ,poznatom kao mesto tornjeva, zivi oko 8 hiljada stanovnika a godisnje ga poseti oko million turista.Srbiju poseti nesto malo vise turista sto je svrstava u grupu sa Moldavijom,BiH I Makedonijom..Dokle ce nam neki soliti pamet I mahati sa tvrdnjom da Beograd zivi od turizma.

  3. Ljudi su stvarno ko ovce neko ih podpali i oni ne prestaju da kritikuju sve i svasta zato je ova opozicija nazalost i sa velikom brojem nazovi intelektualaca jalovi otpor. Vlast ko vlast ni jedna nije dobra ni jedna mnogo ne misli o onima koji su ih doveli na vlast i zato je ta raja pametnija od Vas jer nece da nasedne na vase floskule odnosno da Vas dovede na vlast. Ako pogledamo sta Vi to novo nudite sta ce Vas razlikovati od sadasnje vlasti koju uzgred ne podnosim ali vise ne podnosim ni Vas koji nista ne nudite osim nekakve nove face na politickoj sceni. I zato dragi prijatelji ne optuzujte nikoga i ne stvarajte situaciju u drustvu vec radite na svojim programima i ubedite te ljude koji te programe ocekuju i onda se mozete nadati da eventualno zauzmete te fotelje.

Ostavite komentar


Politika

INTERVJU Adel Slatina: BNV je mesto za zajednički rad, a nesuglasice su za lokalne parlamente 10

INTERVJU Adel Slatina: BNV je mesto za zajednički rad, a nesuglasice su za lokalne parlamente

Situacija u Bošnjačkom nacionalnom veću (BNV) je stabilna i produktivna zahvaljujući dobroj saradnji sa našim partnerima. To nam omogućuje da zajedno radimo na prioritetima bošnjačke zajednice. Iako se suočavamo sa određenim izazovima i manjim opstrukcijama od strane Stranke pravde i pomirenja (SPP), to značajno ne narušava naš rad. Fokusirani smo na konstruktivan dijalog i saradnju sa svim političkim akterima, jer verujem da je zajedništvo ključ za ostvarivanje naših ciljeva, ocenio je u razgovoru za Danas novi predsednik BNV Adel Slatina.

Naslovna strana

Naslovna strana za 27. septembar 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Igor Brakus, radijski voditelj

Kao što sam naziv kaže, ako danas ne saznamo ono što se dogodilo danas, već sutra će biti kasno.