Božović: Uzdržati se od komentara 1Foto: N1

Ja bih stvarno apelovala na pojedince, i na Kosovu i u Beogradu, da se suzdrže od komentara, jer odlično znaju šta je Oliver Ivanović mislio o njima i molim ih da njegovo ubistvo i tragediju ne koriste za politički marketing.

To je izjavila za Vreme potpredsednica Građanske inicijative SDP Ksenija Božović.

Mi smo već drugog ili trećeg dana od Oliverove smrti videli kako teče istraga, kako se mediji ponašaju, čuli smo kako se oglašavaju ljudi sa kojima Oliver nije hteo da priča, a kamoli da sarađuje, a sada oni pričaju o njegovom ubistvu, rekla je Božović.

Božović je ukazala da je među kosovskim Srbima uvek bilo različitih opcija, neslaganja, ali otkako je došla Srpska lista stvorena je situacija da neistomišljenici ne mogu više ni da sednu za isti sto i razgovaraju.

Otkako je došla Srspka lista stvoreno je ogromno nejedinstvo, rekla je Božović i podsetila da bi Ivanović, kada je odlazio kao odbornik na sednice, doživljavao da odbornici Srpske liste neće da mu kažu ni dobar dan.

Prema njenim rečima, veoma je tužno i to što ćuti međunarodna zajednica.

Nigde nisam videla da se neko oglasio. Šta radi Euleks? Kad je trebalo hapsiti Olivera Ivanovića i kad mu je suđeno bili su vrlo efikasni. Gde su sada? Zašto ćute, upitala je Božović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari