Branilac Srbina privedenog u Kosovskoj Mitrovici: Dva puta je brutalno pretučen 1foto: Printscreen/Instagram/alternativnaweb

Mladić R. N. koji je sinoć priveden u Severnoj Mitrovici pretučen je od strane policije prilikom hapšenja i tokom boravka u stanici policiji u ovoj opštini, zbog čega je tražio i lekarsku pomoć, izjavio je njegov branilac Miloš Delević.

Delević kaže da privedeni R.N. tvrdi da je nekoliko puta udaren u predelu genitalija, kao i da mu nisu dali da pozove porodicu i advokata, prenosi „Alternativnaweb“.

Ovo je nezapamćen skandal Kosovske policije, naveo je Delević medijima.

R. N. je bio priveden u stanicu u Severnoj Mitrovici, odakle su ga jutros prebacili u stanicu u južnom delu Mitrovice, dodao je.


Delević je dodao da se policija i njegov branjenik ne slažu oko toga kako je došlo do incidenta.

„Tražićemo odgovornost policijskih službenika koji su zloupotrebili službeni položaj. Policajcu su bili u civilu. Moj klijent tvrdi da su vikali na njih i da su se uplašili zbog dešavanja prethodnih meseci i godina i da su počeli da beže, pa da su ih uhvatili tamo kod picerije Mrvica i da su ih pretukli“, kaže on.

Kasno sinoć u severnom delu Mitrovice uhapšena ću četvorica mladića srpske nacionalnosti, kako kažu u policiji, zbog vređanja i napada na dvojicu policajaca.

Policija kaže da je utvrđeno da su mladići, njih trojica, bili pod dejstvom alkohola, te da im je zbog toga određeno 48-časovno zadržavanje.

Na mrežama se još od sinoć šire snimci ovog hapšenja, a pojedini građani tvrde da su ovi mladići, pre i tokom hapšenja tučeni.

I njihovi roditelji imaju slične informacije od više očevidaca. Ipak, iako se još od sinoć nalaze ispred policijske stanice na Severu, o svojoj deci, kažu, ne dobijaju informacije.

I oni smatraju da je policija, iako je i bilo nekog spora, prekomerno upotrebila silu.

Iz policije demantuju navode o prebijanju mladića, ali uz naglasak da oni imaju pravo da upotrebe silu ako se lice koje je predmet hapšenja – tome opire ili beži.

Mladići su trenutno u stanici u Južnoj Mitrovici.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari