"Branimo Ustav Srbije koji Vučić konstantno krši": Protest u Vranju završen šetnjom kroz centralne gradske ulice 1Foto: V.R./Danas

„Dragi i slobodni Vranjanci, vi koji ste se ovde večaras okupili simbol ste borbe Srbije protiv nasilja. Branićemo Ustav Srbije, koji konstantno krši predsednik Aleksandar Vučić“, rekao je u svom obraćanju okupljenim građanima u Vranju Radomir Arsić, student pravnog fakulteta u Nišu na drugom protestnom skupu „Srbija protiv nasilja“.

„Verujte da ćemo istrajati u borbi za slobodu u pravdu u Vranju i Srbiji“, rekao je Arsić.

Daniela Mihajlović, profesorica matematike iz Surdulice i ekološka aktivistkinja upozorila je na „devastaciju i uništenje zdrave prirode na području opštine Bosilegrad u poslednjih nekoliko godina“.

„Moramo nešto menjati iz korena i zato sam ovde večeras sa vama u Vranju, jer ne želimo više ratove i pogibije, nama treba Srbija bez svih oblika nasilja“, poručila je Mihajlovićeva na drgom skupu „Srbija protiv nasilja“ u Vranju.

Drugi protestni skup građana „Srbija protiv nasilja“ u Vranju zakazan je za 19 časova, građani su se okupili u centru grada kod robne kuće.

Nakon obraćanja govornika, građani su se potom uputili u protestnu šetnju centralnim gradskim ulicama.

"Branimo Ustav Srbije koji Vučić konstantno krši": Protest u Vranju završen šetnjom kroz centralne gradske ulice 2
Foto: V.R./Danas

Iz Pokreta Kreni – Promeni saopštili su da su na Gradskoj pisarnici predali pitanja građana Vranja za gradonačelnika Slobodana Milenkovića vezano za naj aktuelnije probleme.

Posle 20 časova, nakon protestne šetnje ulicama Vranja, završen je drugi protestni skup u kome je učestvovalo stotinak građana.

Skup je protekao bez incidenata uz prisustvo uniformisanih policajaca, kao i pripadnika MUP i BIA u civilu.

Sve informacije o protestu pratite u Danasovom BLOGU.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari