Branko Miljuš: Šapića treba smeniti 1Foto: Demostat/Youtube

Član Predsedništva Stranke slobode i pravde (SSP) Branko Miljuš izjavio je danas da su prikupljeni potpisi za smenu gradonačelnika Beograda Aleksandra Šapića zato što je uhvaćen u kršenju zakona i istakao da ni u jednoj pristojnoj zemlji više ne bi mogao da bude gradonačelnik, saopštio je SSP.

Miljuš je rekao da je Šapić prvi put prekršio zakon kada je počeo da gradi svoju kuću bez potrebne dokumentacije dok je bio predsednik opštine Novi Beograd, a da je zatim prekršio zakon kada se oglušio o inspekcijski nadzor kojim mu je naloženo da prekine nelegalnu gradnju.

Naveo je da je treći put Šapić prekršio zakon kada je postao gradonačelnik Beograda i kada je na „volšeban način nelegalno legalizovao taj objekat“.

Podsetio je da je legalizovanje nelegalnog objekta pod određenim uslovima moguće samo ako je izgrađen pre 2015. godine, dodajući da je Šapićeva kuća sagrađena nakon toga, za šta kao dokaz postoje fotografije i snimci.

„Šapić je prekršio zakon tri puta i mi smatramo da takav čovek ne može da bude gradonačelnik“, naglasio je Miljuš.

Napomenuo je da je inicijativu za Šapićevu smenu potpisalo 39 odbornika opozicije iz SSP, Ne davimo Beograd, Pokreta slobodnih građana, Demokratske stranke i Narodne stranke i dodao da je sada na potezu predsednik Skupštine Beograda Nikola Nikodijević koji ima obavezu da u roku od 15 dana zakaže vanrednu sednicu na kojoj će se raspravljati o smeni.

Miljuš je ocenio da su inicijativu potpisali odbornici koji se ne mire sa time da gradonačelnik krši zakon, dodajući da to što je nisu potpisali odbornici Dveri, Zavetnika i koalicije Nacionalna demokratska alternativa – „pitanje za njih“.

Naglasio je da je glasanje za ili protiv smene Šapić, posebno u situaciji kada krši zakon, „pokazuje da li ste opozicija koja želi da smeni vlast ili hoćete da statirate i ignorišete kršenje zakona“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari