Braš: Koštunica je kriv za paljenje ambasade

Ostavite komentar


  1. Ima još krivaca osim Koštunice,treba ispitati svačiju ulogu i delovanje u tim trenucima.Ministar policije nije bio u Beogradu,ko je izdavao naređenja policiji,ko je vodio demostrante(navijače) ispred ambasade,,ko ih je sa bine usmeravao,organizovao,nemoj da oficiri policije(izvršavajući časno svoju dužnost),ni krivi ni dužni ispaštaju?Izjava bivše zamenice ambasadora SADea ima daleko dublju konotaciju od samih pitanja,verovatno se očekuje i zvanična reakcija sadašnje američke administracije?

    1. Faktički, Srbija je tad bila bez ministra unutrašnjih poslova. Ovo se dešavalo u februaru 2008, a u januaru he Jočić imao saobraćajku…
      Dakle, ko je umesto njega imao operativnu komandu? Zapravo, ko je sve bio u lancu komandovanja? Jer je jasno gde (kod koga) se taj lanac završavao.
      Naravno, i te kako su bitni i „oni između“, jer nije Koštunica lično zvao policiju oko ambasade i rekao im da ne reaguju.
      Ukratko – „Savamala light“

  2. Eh, da nam je bar danas na vlsti Kostunica ? Zato sto nemogu da mu nadu „putera na glavi“ za nesta mora biti okrivljen. Pitam ovu americku gospodu ,ko je sve kriv za nasu bombardovanu zemlju, za nase neduzno pobijeno ljudstvo, za uranijum kojim su nas otrovali ? Neka oni nama prvo na to daju odgovor pa neka onda postavljaju svoja pitanja?

      1. Ne vredi pričati bilo šta . Ovde su mozgovi isprani odavno i zato nam „nikad nije bilo bolje nego danas“.

        1. Znači, shvatio si da ti je mozak „propran“ kroz nekoliko voda i preparata? Nemojte očajavati, ako ste to shvatili, onda ste na putu izlečenja.

    1. @Vera—Pokojni par Milošević-Marković,a posebnu ulogu su imali oni koji su ih na vlast doveli,verni birači!E,sad se pitajte zbog čega vam je sudbina takva kakva jeste!

    2. @vera***I mačići progledaju posle desetak dana a vi,izgleda,nećete nikada! Verovali ste i da je Srbija pobedila NATO ?!

      1. Progledala sam i sagledala sve odavno ali ti izgleda jos nisi a kako vidim i neces. Zivi u ubedjenju da ti je ovo danas najbolje.

    3. Koštunica je:
      – čuvao Radeta Markovića i dao mu vremena da spali sve „vruće“ papire iz arhive Službi.
      – Dan nakon 5. oktobra išao tajno kod Miloševića sa rusima da se dogovore o „nenapadanju Miloševićevih“
      – Bio premijer, a njegovi ljudi umešani u užasno loše privatizacije.
      – Natrošio se gomiletine para za „Kosovo je Srbija“ i ostale stupidne kampanje.
      – Tvrdio da je protest Crvenih beretki „legimitan“.
      – Njegovi jurišnici su čak u javnosti optuživali DS za ubistvo Đinđića.
      – Kada se CG odjavala imao je strategiju „To neće da se desi“.

      Za bombardovanje Srbije je, inače, kriv Milošević. NATO je samo odgovorio na njegove provokacije, brutalnosti i tvrdoglavosti, što su mu i najavili još u oktobru 1998, ali je on nastavljao po svome.

      1. Ruku na srce, ni Đinđić se baš nešto nije potresao oko „papira“. Navodno je rekao, kada su mu rekli da iznad Instituta bezbednosti gore vatre „Neka. Neka izgori srpska sramota“. Mada, opet, šta je i mogao da uradi? Da ode sam da gasi? Realne su šanse da bi spalili i njega…

  3. Voja zasticen ko beli medved. Ne sme da proleti ni jedan komentar, koji mu se ne bi svideo.

  4. Kad bi se zezali. KOSTUNICA je organizovao velucanstveni miting, a ambasadu su zapalili huligani iz narko mafije, koju je kontrolisala policija. Naravno u nasoj policiji te 2008. godine CIA, tacnije centrala za Evropu smestena u Sofiji, gde je njjena ekselencija g. Bras ranije inace bila ambasador, organizovala je u Beogradu HULIGANSKI PIR preko svojih agenata iz MUP-a.I u tome nisu ucestvovali samo visoki funkcioneri MUP-a Srbije i BIA, vec i politicari medju kojima je jedan danas na najvisem polozaju u Republici.
    Ciljj paljenjja americke ambasade u Beogradu je bio dvostruk:
    1) Da se paljenjem skrene paznja s iredentistickog dela privremenih albanskih vlasti na Kosovu i Metohijje, koje su protivrpavno i jednostrano, suprotno Rezoluciji UN 1244 proglasili nezavisnost i prakticno otcepili jedan ogroman deo srpske teritorije, u cemu ih je tada zdusno podrzala tadasnja americka administracija, koja je potom u medjunarodnim krugovima vrsila najzesci pritisak da se za to dobiju priznanja od drzava NATO i njihovih satelita, kao i onih najslabijih koji nesmeju da idu linijom veceg otpora. I,

    2) Da se uniste uredjaji za prisluskivanje, osmatranje i javljanje zazidani u zdanje ambasade, koje je tada bilo smesteno u kompleksuu zgrada izmedju ulica Kneza Milosa i Sarajevske, jer se jos od bombardovanja 1999. godine znalo za plan izgradnje nove zgrade na Dedinju, iznad nekadasenjeg podzemnog komandnog centra veze Jugosloovenske narodne armije, kako bi Amerikanci sa tog mesta mogli da prisluskuju sve republike bivse Jugoslavije: od Slovenije do Makedonije, a ne samo Srbiju.
    P.s Za objavljivanje ovog komentara ne postoje smetnje sem cenyure.

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 24. i 25. avgust 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Igor Brakus, radijski voditelj

Kao što sam naziv kaže, ako danas ne saznamo ono što se dogodilo danas, već sutra će biti kasno.