Bratislav GašićFoto: Beta/Miloš Miškov

„Dobili smo demanti nemačke ambasade da je ubica Olivera Ivanovića pod zaštitom ove zemlje“, rekao je šef poslaničke grupe Narodne stranke Miroslav Aleksić u Skupštini Srbije, i upitao ministra policije Bratislava Gašića zašto naše službe nisu ništa preduzele ukoliko su znale ime Oliverovog ubice.

Tokom rasprave, poslanici vlasti vređali su opoziciju, a Bratislav Gašić je naveo da je spreman svakog trena da ode na poligraf.

Aleksić  je podsetio da je ministar MUP Gašić juče rekao da se tačno zna ko je ubica Olivera Ivanovića, da imaju slike sa aerodroma u Tirani, kada je ušao u Prištinu itd. Navodno se zna ko je, da ga skriva Nemačka.

„Moram da pitam naše službe šta ste vi Gašiću preduzeli kada je Ivanović došao kod vas, ukazavao na probleme i njegove lične ugroženosti. Šta je sa snimcima kojma raspolažu naše službe bezbednosti. Manite se Tirane, Nemaca itd. Je l kontrolišete sever Kosova ili ne. Ako znate ko je ubica, što ste juče potvrdili i pokazali materijal, zašto Srbija nije raspisala poternicu za tim ubicom. Šta se čeka“ rekao je Aleksić i upitao zašto protiv tog ubice nije pokrenut sudski postupak, da mu se sudi u odsustvu.

Komentarišući izjavu ministra da su Aleksića na Kosovu i Metohiji sačekali neki koji su osuđeni za šverc droge.

„Evo je ta presuda, prvi koji je optužen je Zvonko Veselinović. U ovom presudi iz 2004. godine oni su optuženi, uključujući Zvonka Veselinovića za koga mi ne odgovarate već dve nedelje da li ima dozvolu za oružje. Ćutite kao zaliveni.. Da li je škola Vladislav Ribnikar imala plan i projekat video nadzora, kakvi su rezultati toga ukoliko jeste“, pitao je potpredsednik Narodne stranke.

Njega je zanimalo i ko je bio odgovoran za dete ubicu kada se sa zimskog kampa iz Francuske vratilo zajedno sa drugarima i kada su roditelji i druga deca ukazivali na njegovo čudno ponašanje, da je bio sam, nije se družio ni sa kim, da je spavao u čudnom položaju.

„Šta su uradile službe, porodica, šta su uradile nadležne službe i škola? Kažete da niko nema odgovornost, pozivate se na slučaj Brejvik i ostalo. Vi nemate odgovornost, krivi smo izgleda mi, opozicija i hijene i lešinar“, rekao je Aleksić.

Replicirao mu je Milenko Jovanov, šef skupštinskih naprednjaka, rekavši da Aleksić vodi kampanju unutar svoje stranke, a neki njegovi poslanici kažu da radi za SNS. A oni koji treba da ga slušaju o preuzimanju stranke, njih nema u sali.

Jovanov je upitao i opoziciju zbog čega nisu dozvoli prošle subote nisu dozvolile roduteljima učenika iz „Ribnikara“ da govore na protestu.

„Tražili su kontrolu govora i da govori samo jedan i da opozicione stranke biraju ko će da govori , jer su neki bili aktivni u organizaciji Šesti oktobar. Roditelji kažu da se protest pretvara u opozicionu kampanju i da roditelji nisu poželjni na protestima“ , rekao je Jovanov i dodao da je to objavljeno na „njihovim portalima“.

A Aleksandar Jovanović Ćuta, poslanik Ekološkog ustanka, upitao je da li je Bratislav Gašić spreman da se podvrgne poligrafskom ispitivanju i da li zna šta bi se desito sa tim poligrafom. On je upitao i zbog čega Gašić odbija da podnese ostavku, ako je to već učinio Branko Ružić, ministar prosvete.

„Vidite ovako, Ružić je našao za shodno da to uradi, a vi gospodine Gašiću pitate li se vi nešto u životu. Slušajte dobro Orliću šta dopire sa ove strane, a mene kažnjavajte, a vidite šta dopire sa strane vlasti. Zašto Bata Gašić ne da ostavku, a Ružić daje. Pre više decenija dok ste fugovali pločice, da vam je neko rekao da ćete biti ministar policije ili direktor BIA, šta biste mu rekli. Trebalo bi da znate šta se dešava.. SNS najmoćnija stranka u Evropi sa 700 000 članova. Ma vi ste balon od sapunice, drugari“, poručio je Jovanović, a premijerka Brnabić ga je podsetila da je obećao da se neće baviti politikom, već da će se baviti ekologijom.

Nebojša Bakarec (SNS) pozvao je predsedavajućeg parlamenta da na ulazu u skupštinu umesto poligrafa instalira alko test da se vidi šta vi se dogdilo sa Joavnvićem , jer „taj uvaženi poslanik nema alkohola u krvi, on ima krvi u alkoholu“.

Bratislav Gašić odgovorio je da bez ikakvih problema spreman da ode  na poligraf. On je upitao i Jovanovića odakle mu smelost da mu se obraća sa Bato, jer nisu „drugari po rubinu“. Objasnio je i zašto je 2008. godine ušao iz biznisa u politiku, a zo je da bi njegova tri sina ostala da žuve u Kruševcu i zahvaljujući rečima Aleksandra Vučića.

Naveo je i da očekuje da Vučićeva lista na sledećim izborima osvoji 78 odsto u Kruševcu i Rasinskom okrugu.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari