"Briselski sporazum mrtvo slovo na papiru" 1Foto: EPA/Djordje Savic

Narodni slobodarski pokret saopštio je danas da Srbija treba promeni strategiju za Kosovo i Metohiju, jer je jasno da su briselski pregovori doživeli krah i da je briselski sporazum ostao mrtvo slovo na papiru.

Kako je istakao taj pokret, fokus politike Srbije treba okrenuti ka jačanju srpskih pozicija na Kosovu i Metohiji, a to se može postići popravljanjem očigledno narušenog odnosa vlasti u Srbiji i dela episkopa Srpske pravoslavne crkve.

Narodni slobodarski pokret predlaže uspostavljanje radnog tela za stalni dijalog Vlade Srbije i Srpske pravoslavne crkve o Kosovu i Metohiji.

Predlaže se i stvaranje državnog saveta za Kosovo i Metohiju u koji bi ušli predstavnici svih političkih stranaka i nevladinih organizacija koje se na teritoriji Kosova bave srpskim nacionalnim pitanjem, ali i organizacije Srba raseljenih sa Kosova.

Potrebno je, smatra Narodni slobodarski pokret, sprečiti tabloidno i senzacionalističko izveštavanje medija o bezbednosnom stanju na Kosovu i Metohiji i pripremiti paket konkretnih ekonomskih projekata koje će Vlada Srbije sprovesti u mestima u kojima su Srbi većina.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari