Britanski ministar: Srbija i Velika Britanija potpisale sporazum kojim se sprečava uticaj Rusije

Ostavite komentar


  1. Ако је у прошлости неко на Србију вршио „злобан утицај“ и „манипулацију“, то је била Велика Британија.

  2. Колико је пута у прошлом веку Русија бомбардовала Београд? Молим? Ни једном! Немачка три пута, Велика Британија два пута.

  3. A kada če biti potpisan sporazum da se V, Britanija makne sa Balikana kako nas ponovo ne bi bombardovala kao 99-te. Rusija je nas vekovni prijatelj za razliku od vas!

  4. Engleski licemeri. Oni se svugde mešaju kada su njihovi interesi u pitanju, a ovamo „brane one koji su ugroženi“. Daleko vam lepa kuća.

  5. Ne bi smeo da Stefanović da potpiše takav sporazum. Dobro je da ste sami sebe demantovali.

  6. Ako ne postoji kvalitetna analiza izjave britanskog ministra onda je na citaocima da zakljucuju nekvalitetno, kao navijaci.

  7. Негде сам прочитао… „Ако видиш две рибе на дну мора да се свађају , Британци су близу“

  8. Rusija i njeni zlocudne namere nam kad je vazno u UN pomazu a vase dobre namere kojima ste pokusali da nas deklarisete kao genocidan narod su bas divne. Neka rusi nastave sa njihovom zlocudnim namerama a vi prestanite sa vasim tako divnim. Sta ste nam sve uradili i sta nam i dalje radite i to veoma svesni toga da nam cinite nepravdu u svakom pogledu vi dajete sebi zapravo bez imalo stida da ovako nesto izjavite. Dalako vam lepa kuca. Bice pravda dostizna kad tad i cvrsto verujem da ce doci vreme kada ce vam biti zao za sve zlo sto nam cinite jer ce jednog dana ova mala, ponosna i pravdena srbija biti na ovaj ili onaj nacin na takvom polazaju gde ce vama bas ta srbija biti potrebna….samo mudro srbijo.

  9. Komentatori, alo, nije u tome fora! Fora je što nam je ministar lažni, a predsednik nadobudni radikal. Takoreći, radikalni radikal!!!!

  10. A kada nam je rusija nesto pomogla.sve cini iz svog interesa.uzese nam i crno ispod nokta

  11. Rusija ima „prolaz“ u Srbiji upravo, izmedju ostalog i zbog politike i ponasanja V. Britanije zadnjih decenija, ne moraju ni Rusi ni Kinezi puno da se trude. Ne mogu predstavnici V. Britanije da podrzavaju albanizaciju Kosova, da pre koji dan izjavljuju kako podrzavaju clanstvo albanske „drzave kosova“ u NATO, da obucavaju i stvaraju albansku vojsku na Kosovu a onda da lupetaju o nekakvom sporazumu sa Srbijom koji ce da ‘spreci maligni uticaj Rusije“. Da bi se Rusija potisnula prvo V. Britanija treba prvo da promeni svoju malignu politiku u odnosu na Srbiju. Kako su to smislili, nastavice dalje sa anti-srpskom politikom ali ce sada da ubede Srbiju kako je to super i kako su Rusi i Kinezi „zli“ a oni „dobrice“ koje „brinu“ o Srbiji? Smesno.

  12. Aman, sve sam video i čuo .. Al da nas Englezi brane, to prvi put vidje..

  13. Mi nikako da shvatimo – u spoljnoj politici nema ljubavi (narocito ne bratske) a nema ni „zlobnih uticaja“ – uvek su u pitanju samo interesi sila i odbrana istih. Tacno je da koroz istoriju Velika Britanija nikada nije pokazivala nekakvu veliku naklonost za dobrobit Srbije ali je, istovremeno, svaka tvrdnja o tome da smo miljenici Rusije, takodje potpuno neosnovana. Pitanje je veliko kako bi srpska bliza I dalja istorija bombardovanja izgledala da, recimo, nismo uvek isli Rusiji uz dlaku uz obavezne konstatacije da su nasi odnosi bratski. Netrebamo imati iluzije o bombardovanju, prijateljstvu i neprijateljstvu jer, kako se vec pokazalo, ako se drzava Srbija ne bude ponasala diplomatski mudro, ako ne bude postovala sopstvenu geo/politicku stvarnost (a cesto smo se ponasali vise kao azijska nego evropska zemlja) bice tu jos raznih vrsta “bombardovanja”… Definitivno je vreme da Srbija shvati Evropu kao svoju jedinu politicku i ekonomsku destinaciju a da bratimljenje ostavi za neke druge, podesnije, prilike.

  14. A šta ćemo za zloban uticaj Britanije 1941 Bolje rat nego pakt !? Otvorite arhive Foreign Office-a.

  15. Ovo je strasno ako je tacno.Izdati prijatelje koji nam spasavaju glavu i ugled gde stignu, kao sto je Rusija je jezivo.A vec su Belorusiji, nasoj slovenskoj braci uveli sankcije na letove u Belorusiju i pridruzili se sankcijama EU. I to je izdaja..Zaboravili smo ko su nam vekovni neprijatelji kroz proslost i ko je hteo da nas satre.E, ako smo mi zaboravili, oni nisu.A ti, Srbijo, samo se saginji i ulizuj…

  16. „Ministarstvo odbrane demantovalo je danas pisanje londonskog „Telegrafa“, koji je razgovor sa britanskim ministrom odbrane…“ Znači nije se dogodilo

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 31. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Milan Stanković - SevdahBaby

Danas je verovatno poslednji bastion profesionalnog novinarstva u Srbiji.