Brnabić: Bivša vlast bi Komercijalnu banku prodala za 100 miliona evra

Premijerka Ana Brnabić i ministri poslednji put u ovom sazivu odgovarali na pitanja poslanika

Ostavite komentar


  1. Zavrsila high scool u Americi tipa sega mega trend,pa sada deli lekcije.Koju odluku je donela samostalno.Da li zna
    koje ingerencije ima kao premijer-ka?Ili ide svski dan kod gospodara.

  2. Gospođo, ali nije. Nije potpisala ni Briselski sporazum, nije prodala PKB, nije rušila po Beogradu (Savamala), nije smanjivala penzije i plate… dostaje. Niz je dugačak, ali mnogo toga nije.

    1. Bravo Zlatko. Ali licnosti poput nje i kolega iz SNS odgvorile bi vam sa: „Pa sta“.
      To je taj nivo obrazovanja i kulture diskusije.

  3. premudra premijerko, pa prvo recite koliko ste platili udjele u komercojalnoj banci, a onda kolika je razlika, pa nije bas nesto narocito. licno mislim da je greska prodavati jedinu znacajnu domacu banku. tek ce se videti koliko ce nam nedostajati, ako dodje do poremecaja. a sada da vam kazem pljuvali ste po ovima koji su prodaliu sve banke, pa i vi biste ih prodali samo su vas
    preduhitrili. a sada ste vi njih, a nama kuku nama s vama i s njima isti ste potpuno.

  4. Gospodja Fikus i dalje baca krivicu na prethodnike. Kakvi god da su bili, a nisu bili sjajni, ne ponovili se, oni ipak nisu prodali tu istu Komercijalnu banku, a ovi danasnji, jos vise se ne ponovili, tome ni posle 8 godina nisu odoleli. A gospodin Djordje Vukadinovic je itekako u pravu.

  5. Ana Brnabić nastavlja da laže i valja gluposti. Kad ste već uspeli da podignete posrnulu Komercijalnu banku, što ne reče koliko je koštalo.
    Što se virusa tiče ja ništa ne brinem. Kad je za to zadužen dr.Smrt to znači i smrt virusu. Smrt ne pravi razliku, ona je pravična i konačna za sve vrste života.

  6. Inače je SNS poznat po tome da momentalno uklanja nepodobne ljude sa rukovodećih mesta bez nadoknade. Da li je najbolje što mogu da smisle kad nemaju argument za sopstvene postupke „nismo mi krivi Oni su“(Nisam ja, zeka je)? Postao je prilično ofucan taj dečiji odgovor. Scenarista zabušava.

  7. Pa što nije prodala?Kako je dobra vaša prodaja pitajte guvernerku koja je bila protiv(možda je ona bivša vlast?)

  8. Krajem prošle godine Srbija je kupila 34,5% akcija Komercijalne banke za 212 miliona evra (1% kupila za oko 6,2 miliona evra). Početkom ove, samo par meseci kasnije , prodala je 83,32 % akcija za 387 miliona (1% prodala za oko 4,65 miliona evra). Ministar finansija je „veoma zadovoljan“. Kad država ostane bez sopstvenog bankarstva onda više nema investicija.

  9. I sva opravdanja se svode na „Sta bilo, kad bi bilo…“ Neboj da pricate ono sto vi mislite da bi bivsa vlast uradila, vec pricajte o tome sta vi radite.

  10. Ćulibrk je sve nas lepo podsetio da je banka što se tiče Srbije prodata za 125 miliona. 265 miliona smo prošle godine platali stranim bankama koje su imale učešće u banci.
    Zato je verovatno premijerka rekla 100 miliona da kad se podvuče crta ispadne opet da su oni bili uspešniji. Jedino što je to poređenje ipak hipotetičko. Nemoguće je porediti nešto što se dogodi sa onim što se nije dogodilo.

  11. Prodaju poslednje srebro iz kuće, toliko su „dobro radili“. Posle njih potop. Samo će neka druga vlast jednoga dana utvrditi koliko su stvarno zadužili zemlju i zemljene i pod kojim uslovima. A kada na red dođu ugovori i tenderi obavijeni velom „državne tajne“ u čudu će se opljačkani narod čuditi i krstiti i levom i desnom kakvi ih klošari nasamariše i dovedoše do bede. Samo im ne treba dozvoliti da pobegnu.

  12. Da je na vlasti bio Marko Kraljević prodao bi za 3 bokala vina, i naramak ovasa za Šarca.

  13. Eeee…. dzabe krecite …za par dana je “ CIPEL CUG “ ( letenje “ iz Vlade ) i vi i ovaj saziv “ Narodne Skupstine Republike “ Srbije

  14. lo seca sta je Vucic pricao o prodajama domacih banaka i o radu stranih banaka u Srbiji i kako ce on sve to da otera samo da dodje na vlast? Da li se iko seca tih baljezgarija i ako se seca neka uporedi sa ovim sto sada prica. Pa ko je bre tu lud?

  15. Mnogo je tu mutnih poslova, ako je drzava platila 260 mil. Za 41 % akcija, onda prostom racunicom dodjemo da 82 % akcija vredi 520 mil. Eura. 140 mil. Isparilo.
    Ako ce drzava dobijati 2% do zavrsenja transakcija, to znaci da ce biti prodata na rate a samim tim i da ce Kom. Banka sama sebe isplatiti. . Pritom ce NLB dobiti 50 % profita Komercijalne Banke za protekle 3 godine u cijem poslovanju nije ni ucestvovala. 50% za tri godine je oko 90 mil. Eura. Sto znaci da su Banku dobili dzabe a ovih 300 i kusur miliona je nekako isparilo. Neka me neki ekonomista ispravi ako sam negde pogresio. I neka neko nasem ministru finansija objasni da 50% od 74 mil. Eura nije 31 milion.
    Ako vec nije stigao da sve prebroji..

Ostavite komentar


Politika

Kako se Vučević “dovukao” do mesta premijera: Reakcije na izjavu predsednika Vlade da povređeni radnici u Slobodi Čačak nisu radili u poslastičarnici 10

Kako se Vučević “dovukao” do mesta premijera: Reakcije na izjavu predsednika Vlade da povređeni radnici u Slobodi Čačak nisu radili u poslastičarnici

Nakon što je radnik u fabrici „Sloboda“ u Čačku povređen usled ekslopozije, pre dva dana, a premijer Srbije Miloš Vučević izjavio da je to očekivano jer radnici u namenskoj insustriji “ne rade u poslastičarnici”, nespokojstvo i strah velikog dela javnosti ispostavili su se kao dominatno osećanje zbog neodgovornosti čoveka koji zauzima najviše pozicije vlasti i trebalo bi da bude zapravo najosetljiviji, odnosno da se zauzme za utvrđivanje odgovornosti, kako se takve greške ne bi ponavljale.

Naslovna strana

Naslovna strana za 19. i 20. oktobar 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Andrej Josifovski Pijanista, arhitekta i vizuelni umetnik

Danas čitam danas, da se ne bih osvrtao sutra.