Ana Brnabićfoto FoNet/Vlada Srbije Peđa Vučković

Premijerka Srbije Ana Brnabić izjavila je danas da je „brutalna, otvorena laž“ da je na sastanku u Briselu predsednik Srbije Aleksandar Vučić pristao na sve što je dogovoreno Ohridskim sporazumom, ali je zahtevao da se to potpiše posle izbora u Srbiji koji se održavaju 17. decembra.

„Nema takvih saznanja zato što se tako nešto nije desilo“, rekla je Brnabić novinarima posle predaje izborne liste „Aleksandar Vučić – Beograd ne sme da stane!“ Gradskoj izbornoj komisiji.

Ona je rekla da su 2022. godine isti mediji, koji su objavili tu informaciju, pisali da eksluzivno saznaju da je Vučić pristao da dan nakon izbora uvede sankcije Rusiji.

Brnabić je rekla i da Vlada Srbije nema ništa sa imenovanjem Milutina Jeličića Jutke, osuđenog za polno uznemiravanje, u Privremeni organ opštine Brus.

„Kada bi neko samo pogledao kako se imenuje Privremeni organ znao bi da to nikakve veze za Vladom Srbije nema“, rekla je ona i dodala Srpska napredna stranka nije predložila Jutku za Privremeni organ opštine Brus, već njegova odbornička grupa.

„Mi nismo diktatura da možemo da ih ugasimo“, istakla je Brnabić.

Ona je rekla da Vlada Srbije ne može da se meša u to koga je ta odbornička grupa predložila i ocenila da bi to bilo nedemokratski.

Na pitanje novinara kako se osećala kada je potpisivala odluku o obrazovanja Privremenog organa u kome se nalazi neko ko je osuđen za polno uznemiravanje, Brnabić je odgovorila da joj se „to ne sviđa, ali ne može da se meša u to kako su glasali građani u Brusu“.

„Je l’ su oni glasali za njegovu odborničku grupu – moje je da ispoštujem te građane, je l’ se to meni sviđa, ne sviđa mi se, šta da radim“, rekla je Brnabić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari