Brnabić: Cenimo podršku Slovačke 1Foto: Fonet/AP

Predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić razgovarala je danas sa potpredsednikom Vlade Slovačke za investicije i informatizaciju Rihardom Rašijem.

Kako se navodi u saopštenju, Brnabić je istakla da Srbija veoma ceni partnerstvo i podršku koju Slovačka pruža našoj zemlji na putu ka članstvu u Evropskoj uniji. Predsednica vlade je informisala sagovornika o poslednjim provokacijama i neprihvatljivim akcijama Privremenih institucija samouprave u Prištini i naglasila da Srbija ceni principijelan i dosledan stav Slovačke o nepriznavanju jednostrano proglašene nezavisnosti Kosova i Metohije.

Raši je podvukao da politika i podrška Slovačke prema teritorijalnom integritetu Srbije ostaje nepromenjena i najavio nove projekte i strategiju daljeg unapređenja saradnje, naročtio u oblasti digitalizacije i razvoju informacionih tehnologija.

„Sagovornici su se složili da je bezbednost u oblasti visokih tehnologija veoma važna i izrazili spremnost da dalje razvijaju saradnju na tom polju“, ističe se u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari