Brnabić dobila poziv da poseti Saudijsku Arabiju 1foto (BETAPHOTO/VLADA SRBIJE/SLOBODAN MILJEVIĆ)

Premijerka Srbije Ana Brnabić dobila je danas poziv da poseti Saudijsku Arabiju tokom sastanka u Beogradu sa ambasadorom Saudijske Arabije Osamom bin Dahilom Al-Ahmedijem, saopštila je Vlada Srbije.

Ambasador Dahil Al-Ahmedi je premijerki uručio pismo saudijskog prestolonaslednika Muhameda bin Salmana bin Abdulaziza Al Sauda da u narednom periodu poseti Saudijsku Arabiju, kako bi lično razmenili stavove o bilateralnim odnosima i međunarodnim pitanjima od zajedničkog interesa.

Premijerka je rekla da je raduje poziv za posetu Saudijskoj Arabiji u godini obeležavanja deset godina od uspostavljanja diplomatskih odnosa.

Brnabić je ocenila da postoje dobre osnove za unapređenje sveukupne saradnje dve zemlje i precizirala da postoji ogroman i neiskorišćen potencijal za produbljivanje saradnje u oblasti ekonomije, novih tehnologija, elektronskog poslovanja, informacione bezbednosti, odbrane, kulture.

Prema njenim rečima, poseta njegovog kraljevskog visočanstva prestonaslednika Muhameda bin Salmana bin Abdulaziza Al Sauda Srbiji pružila bi izuzetan doprinos i dala poseban podstrek sveukupnom razvoju odnosa i saradnje dve zemlje, dodaje se u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari