Brnabić i Bulc o otvaranju Sekretarijata transportne zajednice u Beogradu 1Foto: BETAPHOTO/VLADA SRBIJE/SLOBODAN MILJEVIC/DS

Premijerka Srbije Ana Brnabić razgovarala je danas u Poznanju sa komesarkom Evropske unije za transport Violetom Bulc o otvaranju Stalnog sekretarijata Transportne zajednice 13. septembra u Beogradu.

Uz fotografiju sa sastanka, Bulc je na Tviteru saopštila da je sa premijerkom Srbije razgovarala o poslednjim prirpemama za veliko otvaranje Sekretarijata transportne zajednice 13. septembra u Beogradu i o tekućim projektima koje kofinansira EU u Srbiji.

„Istinsko partnerstvo daje konkretne rezultate“, napisala je Bulc.

Brnabić je rekla da će to biti prva regionalna organizacija sa sedištem u Beogradu i da joj je velika čast što su u EU prepoznali trud koji Srbija ulaže u povezivanje regiona i modernizaciju saobraćajne infrastrukture.

Premijerka Srbije danas u Poznanju učestvuje na samitu Zapadnog Balkana, koji se održava u okviru Berlinskog procesa.

Pored šefova država ili vlada zapadnobalkanske šestorke (Albanija, BiH, Crna Gora, Kosovo, Severna Makedonija, Srbija) na samitu učestvuju i šefica diplomatije EU Federika Mogerini, evropski komesar za proširenje Johanes Han, nemačka kancelarka Angela Merkel i britanska premijerka Tereza Mej.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari