Brnabić i Pinter: Izuzetna saradnja Srbije i Mađarske 1Ana Brnabić i Atila Pinter Izvor: Vlada Srbije

Premijerka Srbije Ana Brnabić istakla je danas u razgovoru sa odlazećim ambasadorom Mađarske Atilom Pinterom da su odnosi dve zemlje dostigli najvišu tačku razvoja u novijoj istoriji zahvaljujući međusobnom razumevanju, poverenju i posvećenosti u jačanju partnerstva, saopštila je Vlada Srbije.

kkk

Ona je izrazila zahvalnost na snažnoj i kontinuiranoj podršci koju Mađarska svakodnevno pruža Srbiji u procesu evropskih integracija na najvišem političkom nivou i na istrajavanju u stavu o neophodnosti proširenja Evropske unije.

Premijerka je istakla da Srbija izuzetno ceni zalaganje i podršku Mađarske za očuvanje mira i stabilnosti na prostoru Kosova i Metohije. Pinter je rekao da Mađarska Srbiju vidi kao najznačajnijeg ekonomskog partnera na Zapadnom Balkanu, pri čemu mađarska vlada nastoji da podrži ulaganja investitora na srpsko tržište.

Brnabić je iskazala zahvalnost i na podršci Mađarske i premijera Viktora Orbana kada je u pitanju skladištenje gasa za potrebe Srbije.

„Ovo je od velikog značaja u trenucima kada se svi suočavamo sa ozbiljnim globalnim izazovima i trudimo da građani naše zemlje to osete u najmanjoj mogućoj meri“, istakla je Brnabić.

Na sastanku je razgovarano i o zajedničkim projektima, kao što je saradnja sa Vladom Mađarske u čišćenju jezera Međuvršje, a istaknut je i značaj kontinuiranog održavanja zajedničkih sednica dveju vlada, koje su za rezultat imale značajno unapređenje ekonomske saradnje, potpisivanje sporazuma i memoranduma, kao i realizaciju zajedničkih projekta.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari