Brnabić i Stjuart Pič o saradnji u regionu, evrointegracijama i reformama 1Foto: FoNet/Vlada Srbije

Premijerka Srbije Ana Brnabić razgovarala je danas u Beogradu sa specijalnim izaslanikom britanskog premijera za Zapadni Balkan Stjuartom Pičom o saradnji u regionu, evropskim integracijama i reformama.

Pič je rekao da je britanska vlada posvećena napretku Zapadnog Balkana i podršci evropskim integracijama regiona, što bi, kako je naveo, omogućilo i stvaranje prosperitetnijeg okruženja za ostanak mladih i budućih generacija, saopštila je Vlada Srbije.

Brnabić je rekla da je saradnja u regionu, kao i sa svim partnerima koji joj doprinese, strateško opredeljenje Srbije, u cilju postizanja stabilnosti, ekonomskog napretka i prosperiteta Zapadnog Balkana, navodi se.

Ona je kazala da su prioriteti Srbije članstvo u EU i stabilan, ekonomski jak i dobro povezan region, navodeći da su izgradnja poverenja i čvršće povezivanje kroz regionalne projekte put za prosperitetan i jak Zapadni Balkan u EU, piše u saopštenju.

Navela je da velike mogućnosti za saradnju Zapadnog Balkana leže u sprovođenju Zelene agende i razvoju investicija koje će omogućiti zelenu tranziciju u regionu.

Brnabić je izrazila zahvalnost britanskoj vladi, koja je podržala proces reformi u Srbiji projektima poput digitalne transformacije i jačanja e-Uprave, navodi se.

Navodeći da je reforma obrazovanja jedan od prioriteta Vlade Srbije, Brnabić je ukazala na značaj trogodišnjeg programa „Škole za 21. vek“ koji realizuje Britanski savet, zahvaljujući investicijama britanske vlade, dodaje se.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari