Brnabić izračunala koliko je puta Vučić bio na naslovnim stranama Danasa i Nove 1foto (BETAPHOTO/AMIR HAMZAGIĆ)

Premijerka Srbije Ana Brnabić objavila je na svom Tviter nalogu video u kom se navodi da se predsednik Srbije Aleksandar Vučić češće pojavljuje na naslovnim stranama listova Danas i Nova, nego na naslovnicama prorežimskih tabloida.

Podsetimo, ona je u pre dva dana objavila na Tviteru da je „besmisao ‘bomba’ naslova u tim listovima zapanjujući“ i najavila da će pokazati da je Aleksandar Vučić najčešće na naslovnim stranama upravo ova dva lista.

„U utorak sam obećala da ću u narednih 48 sati pokazati da je Aleksandar Vučić najčešće na naslovnim stranama tabloida Danas i Nova, a ne nekih drugih. Mi iz SNS-a držimo reč. U 2023, Aleksandar Vučić je bio na neverovatnih 85 odsto naslovnih strana Danasa i čak 77 odsto Nove! Ubedljiva pobeda! Sve čestitke“, napisala je Ana Brnabić na Tviteru.

S druge strane, kako se dodaje u video snimku, Vučić je bio na 62 odsto naslovnih strana prorežimskog tabloida Informer, i 40 odsto naslovnih strana prorežimskog tabloida Alo.

„Toliko o diktaturi i medijskom mraku. Jedini zaključak je da tajkunski mediji za svoj tiraž mogu da se zahvale isključivo Aleksandru Vučiću“, poručeno je u videu koji je premijerka objavila.

Premijerka Brnabić početkom marta ponovo se obrušila na nezavisne medije, kako ih je nazvala „Šolakove medije“, optužujući ih da baš oni stvaraju kult ličnosti Aleksandra Vučića, a ne neki drugi mediji na čijim naslovnim stranama nema ni reči o predsednikovom rođendanu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari