Brnabić: Komisija FON-a pod pritiskom studenata

Ostavite komentar


  1. Premijerki nije vazno sto je Mali plagirao disertaciju, nego izmislja neki pritisak.
    Posteni studenti samo ne daju di ih blati neki muvator koji nema ni jedan stan u komsiluku a kamoli 24.
    Ispitati sve prekonocne doktore i vratiti ih na pocetni polozaj.

    1. Pre vraćanja na početni položaj treba da „odleže“ koliko treba radi „otrežnjenja“ i pokajanja

  2. Mogu li ja da svoje materijalne obaveze podmirujem po ovoj semi: 93 procenta realnog novca plus 7 procenata falsifikovanog?

  3. A ti pod pritiskom Sinise Malog. Pa zar je malo dokaza o protivzakonitom ponasanju Sinise Malog kad je juce sam objavio falsifikovanu diplomu Ekonomskog fakulteta.
    MALI poducen od nekih prevaranata valjda misli da ce poturanjem lazne diplome Ekonomskog fakulteta biti zaustavljen opoziv njegovog doktorata do 4.novembra, i time produziti sve do isteka mandata ove vlade. Ali, sumnjam da ce mu ovaj stos upaliti. Njemu sekedi suocavanje sa Akademskim institucijama i istinom da je nacinio prevaru povlaceci benefit od laznih doktorata i diploma.
    Na kraju ce morati da vraca pare od neopravdano isplacenih zarada, jer je bio placen kao doktor nauka, a u stvari je prosecan srednjoskolac sa osredjnim ooznavanjem engleskog jezika i dobrim poznastvom Danka Djunica, kao i jos boljim poznastvom sa mafijom.

    1. Pa dobro, Dejane, vide li ti sve one diplome? I otkud ti pomisao da je diploma Ekonoskog fakulteta u Beogradu falsifikovana? Ni onaj koji ima IQ manji od 50 ne bi to objavio, a ne Mali koji je bio student generacije na tom istom fakultetu. Uslut, ovi studenti iz Rektorata studiraju i u 31. godini, a govore o nečijim diplomama. Svi zajedno iz Danasa i vi antibotovi ne možete da skupite te diplome koje Mali ima, zato bi bilo pametno da se bar malo obavestite o onom šta je čovek završio i gde je sve radio. Ovako, brukate i sebe i Danas i studente.

      1. Ovde nije reč o tome šta je mali od škole završio i s kakvim uspehom. Reč je o tome šta je mali i na koji način ukrao. Tuđa naučna dela su intelektualna svojina(kao što je tvoj automobil ili tvoj novčanik tvoja svojina),i ukoliko se neko drzne da ukrade nečije naučne radove i potpiše ih kao svoje,taj je LOPOV(isto kao i onaj koji bi to ukrao novčanik ili automobil) ! Osoba sklona krađi,laganju ili falsifikovanju ne bi smela da se nalazi na visokoj i odgovornoj državnoj funkciji na kakvoj se nalazi mali. O ostalim njegovim aferama poput kriminalno-terorističke, noćne akcije rušenja u Savamali,24 bugarska stana,na prevaru prisvojenom državnom zemljištu u okolini Vršca(zbog kojeg je pravosnažno osuđen),nema potrebe ni da govorim. Nadam se da će o svemu tome govoriti sam mali ,ali pred istražnim organima i pred tužiocem SLOBODNE SRBIJE,kad se jednog dana za nju izborimo. A hoćemo !!!
        P.S.
        Prezime „mali“ pišem uvek malim početnim slovom zbog nepoštovanja lika ,a posebno (ne)dela dotičnog.

  4. I treba da se nalazi pod pritiskom(komisija FON-a), gospodjice, jer sa vama drukčije ne može.

    Poštovanje Redakciji Danasa

  5. Sinisa Mali bio izbor gospodje Brnabic za ministra finansija? Gospodja je mnogo poletela. Naravno, protiv tog izbora je bio Vucic, ali je ona pobedila.

  6. Plagijat je krađa tuđe intelektualne svojine.
    Komisija treba da oceni da li je Mali plagirao ili nije plagirao tuđe radove u svom doktoratu.
    Odgovor je lak: (a) jeste, (b) nije.
    Ne postoji pravilnik koji određuje šta je plagijat u naučnom delu.
    Dakle, ako jeplagirao onda je do sada bio lažni doktor Siniša Mali. Što povlači odgovarajuće konsekvence.
    Ako nije plagirao onda je pravi doktor Siniša Mali.
    Ovo nije političko pitanje ine treba ga tako posmatrati. Ako komisija donese odluku da je doktorat Malog plagijat, to postaje političko pitanje. Naravno, u tom slučaju svi koni su štitili lopovluk treba da odgovaraju kao saučesnici.

  7. Po istoj toj logici, nakon objavljenih intervjua na RTS-u i Pinku Komisija je pod pritiskom Vučića i Brnabićke, i šta sad? Izgleda da je po njihovom izopačenom shvatanju demokratije dozvoljeno biti samo pod konstantnim pritiskom vlasti.

  8. Lose receno. Pravi naslov bi bio FON pod pritiskom Sinise Malog. Brnaba postaje saucesnik u pokusaju odbrane plagijatora.

  9. Šta se tebe tiče komisija FONa. Univerzitet je naučno ne zavisan od vlasti. Zapravo ti vršiš agresivan i bezočan pritisak.
    Ali, profesori ko profesori, para vrti gde burgija neće.

  10. Veliki je pritisak studenata jer oni koriste usluge Kobri, Dabri, Mungosa i Dodikovog obezbedjenja. Osim toga naoruzani su pendrecima, kratkim i dugim cevima, oni komanduju BIA, MIA, FIA, VOA, MOA, TVOA,imaju pod vlascu pravosudje policiju i vojsku i pored toga SAJ i Zandarmeriju, vodje navijaca i botove. Pritisak je zaista nevidjen.

  11. Neverovatno.
    Ona poništava i postojeće softvere za dokazivanje plagijata doktorata kao praksu u svetu..
    Brnabićka, da nacrtam, samo ubaciš i dobiješ tačno u kom delu je doktorat plagijat.
    Nije ti ovo pijaca, već zaštita ugleda Univerziteta i nacinalni interes Srbije i čitave akademske zajednice.
    Megagigatrendovi, privatni fakulteti po Sava centru, „fakulteti“ na livadi, već su dovoljno urušili sve što znači budućnost i razvoj ove zemlje.
    Sve sumnjive doktorate treba preispitati, ne samo Malog!

    1. Ida, tačno je, postoji „talačka kriza“ u Srbiji,
      svi smo postali taoci vas, polupismenih, a agresivnih,
      terorišete nas da normalan čovek ne može da se prosvesti šta radite.

  12. A upad SNS aktivista u rektorat je legitiman? To je u redu. Za doktorate postoji određeni procenat radova drugih koji može da se citira, ali mora biti naveden i u kontekstu doktorata koji se piše. Ovde je više od 7% praktično ukradeno. Objašnjenje da je zaboravio da navede da su citirani je glupo.
    Drugo, postoji osnovana sumnja naučne zajednice da je plagiran i veliki deo iz strane literature, koji program po kome se doktorati proveraju ne možw da proveri.

  13. Pitanje etike. Koliko mi je poznato pre nekoliko godina je predsednik Republike Mađarske Dr. Smidth Pál se povukao sa tog mesta samoinicijativno, jer je njegov doktorat doveden u pitanje, mislim da je u pitanju bio DIF (pošto je bio zlatni olimpijac). Na vlasti je tada bila partija u kojoj je i danas. Znači pitanje etike i potenja…

  14. Nije poenta u tome zašto je ministar bio Vaš izbor, već da li ima plagiranu diplomu. Da li ste pre izbora proverili njegovu diplomu? Ako niste, zašto niste? Ako jeste, na osnovu čega ste ga izabrali za ministra finansija. Objasnite, ako umete.

  15. Ima li nešto gore nego kada neko sa srednjom školom, nekim koledžom na kome je delio flajere po svetu diskutuje o akademskim titulama?

  16. Da li je veći pritisak studenata ili kontrapritisak Predsednika države, Vlade, tabloida i drugih satrapa? Neka odgovori predsednica Vlade?

  17. Dok je vama u vašim kandżama svi mediji, pogotovu elektronski, možete da spinujete i ispirate mozak narodu. Bez ovakvih medija na izborima ne biste dobili ni 5% glasova!!!

  18. Sta misli , doktorka Milica o tom problemu , koji premijer donosi kuci kao “ domaci zadatak “ jer verujem , tema je interesantna za razgovor na jastuku
    Argumenti i cinjenice su “ tvrdoglavi “ ali … “ moze biti a i ne mora „

  19. Kakva nemoralna osoba je predsednik Vlade.
    Posle promena obavezna lustracija i krivicna odgovornost.

  20. Što niko od vas stručnih i poštenih nije komentarisao članak u listu „danas“ o aktivnostima naše delegacije u UN? Nije moguće da nemate ni jednu zamerku?!?

    1. Nema sta da se komentarise … lupetanja pred Generalnom Skupstinom UN … nikoga ne interesuju rukovanja u hodniku sa komsinicom Kolindom ili nepostojeci sastanci sa kancelarkom ili laz cestirtanja Macron-a za odlican govor Aci ( vec se vratio pre dva dana u Fr.) susreti sa liuliputancima , marsovcima itd;

  21. A ja se čudio što tolika mladež hrli da upiše FON. Kad ono tamo možeš malo da prepisuješ, da plagiraš diplomu i disertaciju, malo love gurneš nekom profesori i divota, i bog da te vidi.
    Nisu deca naivna.

  22. Kako te Brnabicka nije sramota da dajes takve izjave. Ti i Vucic podrzavate neznanje, falsifikatore i hostaplere. Svi normalni ljudi su uz studente koji brane cast Beogradskog Univerziteta. Kakav FON i njihova komisija, oni su do sada pokazali da su na strani plagijatora a ja to kazem falsifikatora i takav je ministar finansija, doduse takvu praksu je sticao jos u Agenciji za privatizaciju kad je svom tatici napravio prezent. O tome vise niko ne govori.

  23. Da pojasnim, ona je strucnjak koji se bavi politikom, a on je politicar koji se bavi strukom.

  24. Odsustvo svake odgovornosti, bez trunke morala i postavanja elementarnih etickih prinicipa je bila i ostala odlika svake vlasti u ovoj zemlji. Ova ujdurma oko plagijata je pokazatelj prostakluka svake vrste i dna koje ova drzava i drustvo dotaklo.
    Ponasanje G-dje Brnabic u ovom slucaju govori govori dovoljno o njenom karakteru i licnosti. Izjavu o navodnim pritiscima mogu samo da prokomentarisem jednom recju! FUJ!

  25. Na Filoloskom fakultetu Drzavna revizorska institucija otkrije kako je dekanka tog fakulteta, novac od budzeta stavi u dzepove nekolicine profesora, i umesto da drzavni organi pokrenu sve mehanizme protiv korupcije, ona, drzava staje u zastitu dekanke, a vlada salje svoje clanove u Savet fakulteta na celu sa Slobodanom Nakaradom, covekom koji je zavrsio fakultet za turizam , a stoji na celu Muzeja savremene umetnoti.. Da li je to mesanje u rad univerziteta?

  26. To sa pritiskom na FON i na Komisiju je ZAMENA TEZA, u kojoj je sns olimpijski prvak u top formi.

  27. Pazi bogati, pod pritiskom!? A ne pritiska je to sto nam svet nam brise dobru reputaciju i sto intelektualna elita i studenti bruje da je to kriminal, lopovluk i bruka za drzavu sto su u vlasti kriminalci poput Stefanovica, Malog, Nikolica sa laznim serftifikatima zavrsenih studija. Oni i studije, ma hajte molim vas, to ne tangira komisiju uopste!? Sta!? Koja nistarija od premijerke.

  28. Komisija je pod pritiskom sveznajućidiktatora Vucica.
    On je rekao da je pregledao doktorat Malog i da nije plagijat.
    Ajde sad da se neko usudi da kaze drukčije tj. da Vucic laze.
    Pa pod čijim pritiskom je komisija.
    Svi oni koji su kupili diplome ili ih stekli na ne častan način brane i Malog i Stefanovica i Tabakovic ku kao Lopinu Tomu Diplomu.
    Pa Ana razmisli ko vrši pritisak počevši od Vucica i tebe kao i mafijaških hordi SNS-a.

  29. Dokle ces vise da lupetas, kao JA DA RUSIM OBJEKAT NA KOPAONIKA, ja da resavam SAVAMALU, , sad kao pritisk na FON, pa lepo nemoj da se pravis blesava i da lupetas, imas Pink pa ako nema plagijata neka danima to demantuju, ionako lepo znaju da lazu, a sviprofesori koji su izmisljali da je to plagijat nek budu tuzeni i plate najvecu mogicu kaznu

  30. Čekam dan kada će premijerka po prvi put izgovoriti nešto koliko-toliko pametno, ali taj dan nikako ne dolazi, a vreme neumitno teče li teče…

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 18. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Milan Stanković - SevdahBaby

Danas je verovatno poslednji bastion profesionalnog novinarstva u Srbiji.