"Nikakva komisija ne može da bude opravdanje za SNS": Nestorović (EU) o pozivu Brnabić da opozicija učestvuje u komisiji o litijumu 1foto FoNet Milica Vučković

Reagujući na predlog predsednice Skupštine Ane Brnabić da se formira parlamentarna komisija koja bi se bavila litijumom, Danijela Nestorović iz Ekološkog ustanka tvrdi da nikakva javna rasprava „ponjihovim merilima“ ne dolazi u obzir i dodaje da njena stranka neće učestvovati u takvoj komisiji.

Na pitanje da li će Ekološki ustanak učestvovati u radu eventualne komisije koja bi se bavila kopanjem litijuma Nestorović jasno odgovara „Ne“.

“Nikakva parlamentarna komisija ne može da bude opravdanje za ovakvo postupanje SNS-a. Relativizacija teme i navodna javna rasprava, po njihovim merilima, ne dolaze u obzir”, kaže Nestorović.

Kako tvrdi sagovornica Danasa, učestvovanje u ovakvim komisijama i navodni dijalog je “saučešništvo u ubistvu svega zdravog u ovom društvu”.

“Neka Ana Brnabić, Vučić, i njihovi sateliti i dalje nastave da budu glavni protagonisti Rio Tinta. To će im se olupati o glavu! Uništili su Srbiju što se vidi na svakom koraku a sad bi da nam garantuju ekološki standard?” upitala je Nestorović.

Ona je poručila predstavnicima vlasti da prošetaju do Majdanpeka, Bora, Srudulice ili Smederava i dodala da “narod umire a oni bi da pričaju o ekologiji”.

Poziv Ane Brnabić Nestorović je nazvala sramotnim potezom glavnih lobista Rio Tinta i dodala da Ekološki ustanak neće učestvovati u radu te komisije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari