Brnabić: Na sastanku delegacija Beograda i Prištine prevashodno ekonomske teme 1Foto: BETAPHOTO/MILOS MISKOV/DS

Premijerka Srbije Ana Brnabić izjavila je danas da će na sastanku delegacija Beograda i Prištine na dnevnom redu biti prevashodno ekonomske teme.

Kako se navodi u saopštenju Vlade, Brnabić je u obraćanju novinarima u Senti rekla da je prethodno bilo reči o ponovnom uspostavljanju aviolinije Beograd-Priština, kao i železničkog saobraćaja.

„To su uglavnom ekonomske teme na koje smo uvek pozivali i na čemu je predsednik Aleksandar Vučić uvek insistirao i to ne samo u razgovorima sa Prišinom, već i u okviru inicijative mini šengen“, navela je ona.

Premijerka je naglasila da je to u interesu ne samo Srbije i njenih građana, već celog regiona.

Brnabić je navela da od međunarodne zajednice očekuje da će biti jasna, ne samo u osudi događanja oko Visokih Dečana, već i u sprečavanju da se srpska kulturno-istorijsko-verska baština ugrožava.

„Ta baština nije važna samo za nas, već i za ceo svet“, ocenila je ona, navodeći da očekuje da oko toga „nema razgovora“ i da se na tome radi na način kako je „civilizacijski ispravno“.

Prema njenim rečima, ta tema je izuzetno teška za Srbiju, jer se nakon uništavanja, spaljivanja i rušenja manastira na teritoriji Kosova 2004. godine, to isto nastavlja i 16 godina kasnije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari