Brnabić: Nemam informaciju o dolasku Šolca i Fon der Lajen 1Printskrin parlament.rs

– Ja sam predsednica Skupštine kod mene niko ne dolazi, stvarno nemam tu informaciju – rekla je predsednica Narodne Skupštine Ana Brnabić na konferenciji za medije na pitanje noviara da li je u mogućnosti da potvrdi posteu nemačkog kancelara Olafa Šolca i predsednice Evropske komisije Ursule Fon der Lajen.

Brabić je rekla da o navodima Sava Manojlovića o dolasku ova dva visoka evropska funkcionera nema saznanja.

– Pitajte Sava Manojlovića, nemojte mene da pitate – poručila je.

Brnabić je novinarki televizije Nova koja je od predsednice Skupštine zatražila potvrdu da će Šolc i Fon der Lajen doći u Srbiju, rekla da to ne spada u domen odgovornosti pripisanih njenoj trenutnoj funkciji i da ništa o toj poseti ne zna.

Novinarka je pitanje postavila nakon što je Brnabić prokomentarisla izjavu ekoločkog aktiviste i člana udruženja ne damo Jadar Zlatka Kokanovića da Fon der Ljen nije dobrodošla, koja je bila odgovor na navode Sava Manojlovića da će se ova poseta dogoditi.

Brnabić je na današnjoj konerenciji iznela tvrdnje da je vlast koju je činila Demokratska stranka bila ta koja je postavila osnove za realizaciju projekta „Jadar“ i dala sve poterbene dozvole kompaniji Rio Tinto, a da je aktuelna vlast samo unapredila okvire u kojima će ovaj projekat biti realizovan kao i da je obezbedila dodatne garante da će biti sproveden po najvišim mogućim standardima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari