Brnabić: Nenormalno odreći se litijuma

Ostavite komentar


  1. Država Srbija ima oštre i visoke standarde zaštite životne sredine koje rio tinto mora da obezbedi za iskopavanja litijuma.

  2. A da profesorka nije stručna ,možda ovi iz Nemačke što su nas bobardovali oni su stručni ….

  3. Htela si da kažeš, nenormalno je da se svi vi odreknete onoga što vas čeka kada obezbedite kopanje litijuma u Srbiji.

  4. Ненормално је имати такву премијерку и председницу скупштине, па ето…

  5. Ako gradjani srbije neće rudnik litijuma,rudnika neće biti sve je na gradjanima srbije.i zato gradjani usta ite i recite sta hoćete,a pre toga se informiše.

  6. Али би зато било најнормалније одрећи се ваше банде,али на жалост памет не станује у Србији.

  7. g-djo Brnabic Nemacka ima dobrano nalaziste i kod njih se ne bi kopalo jer se nalazi na dubini pomesan sa vodom, prema planovima bi se voda izvlacila sa dubine, ekstrakovao litijum a voda vracala nazad, malo sa uprostio radi razumevanja, tako da tamo nema rudarenja kao kod nas i zagadjenje skoro nikakvo. Pa pitajte vase kolege zasto nece da vade litijum? Moje misljenje je zasto bi reskirali bilo kakvo pa i minimalno zagadjenje jer oni postuju ne samo svoje nego i EU norme koje kazu „ne moze“ i tu je razlika zasto oni nece a mi mozemo, da li ste razumeli? Ziveli

  8. Garantuj svojom imovinom, prenetom imovinom na rodjake i prijatelje i izrazi spremnost da lezis najmanje dvadeset godina u zatvoru ako nesto krene naopako. Nemoj da nam objasnjavas, nismo mi tvoj nivo.

  9. A kada si onomad objavila da se projekat RioTinto prekida – da li si tada bila normalna ??

  10. Nece da prodje, gospodo, nece…ajde, slavili su pojedini milijardu na nas racun ali dokle, bre , vise…

  11. Tvoja znanja o ekspoloataciji litijuma, ne omogućavaju ti da daješ takvu izjavu. Ostavi ga svom nabeđenom sinu neka on u svoje vreme procenjuje sa sunarodnicima da li im treba bogatstvo od litijuma. Vi ste dosta napljačkali za ovo vreme dok ste na vlasti, ostavite neki resurs i naslednicima.

  12. Nenormalno je, gospodjo Brnabić, da bilo ko kupuje zemlju za potrebe rudarenja, pre nego što dobije dozvolu od države. Ovako pljave delatnosti nikada ne treba da budu i neće biti u interesu naroda. To ozbiljna i odgovorna vlast mora da zna, jer je to, matematički rečeno, aksioma (istina koja se ne dokazuje).

  13. @Zoran: Ni deca Burkine Faso od iskopavanja zlata. Baš kao ni njihovi roditelji.

  14. Pitam se kako bi prošao neki državljanin Saudijske Arabije kada bi tamo izjavio da oni treba da se odreknu proizvodnje nafte.

  15. „Ako su svi u Loznici protiv projekta Rio Tinta, što su ljudi prodavali zemlju?“ Zato što ste vi prodali čitavu Srbiju. Imaju na umu Kosovo. Ispostavilo se da su najpametniji oni koji su medju prvima prodali svoja imanja. Da li ste videli snimke iz zemalja gde je iskopavan litijum: pre i posle?

  16. Lutko, u Srbiji može samo krompir i luk da se kopa. Ćao, dovidjenja Rio Tinto, narod je već rekao NE litijumu.

  17. Ajde nek Nemačka kopa litijum a mi da pravimo baterije,čisto za promenu.

  18. Eno Hrvati su su spremni da otvore fabriku baterija samo mi da pocnemo da vadimo. Istina da ce se neki obogatiti i u Srbiji.

  19. Ova komično glumatanje je toliko otužno i jadno. Ona će sutra da diše vazduh na Bahamima ili da pije izvorsku vodu sa slovenačkih bistrh potoka, a mi čemo sa supornim derivatima. Za njih smo glasali zar ne?

  20. Pazi sad botovi rusofili….. dakle rusofili, naprdni i svi ostali cete u kanalizaciju. Srbija ce biti Evropska Demokratska zemlja poput Ceske. Ili ce makar stremiti tome!

  21. Čemu ova izjava kad je ista osoba rekla da je stavljena tačka na Rio Tinto?

  22. Gle, najjpre rece na Rio Tinto stavljena tacka a sada, nenormalno se odreci litijuma. Sta je od ove dve izjave normalno a sta nenormalno ?

  23. Sram vas bilo sve koji podržavate iskopavanje litijuma. Pa da li vi mislite
    na buduće generacije?

  24. Stvara se atmosfera da su građani u okolini Loznice protiv iskopavanja litijuma a svi su sami prodali zemlju, nije bilo eksproprijacije.

  25. Pa ni gospođa Brnabić nije stručna za tu oblast , ali revnosno zastupa interese Rio Tinta . Kad je brže zaboravilanonu tačku koju je onomad stavila na Rio Tinto u Srbiji ?

  26. Ti koji su prodali zemlju nisu ostali da zive na obodu rudnika,niti u Loznici.Obecali su i prodali Srbiju za rudnike,gumare i ostale prljave tehnologije.Ministarka Negre Handanovic rece da smo mi „viđeni za litijum“.
    Ko nas je video i kada?Znači,nema nam pomoci.

  27. Nenormalno je i odreći se dela državne teritorije pa se i to desilo. I, šta ćemo sad.? Ništa.
    Ovde je to normalno da je sve nenormalno.
    Da li si se ti zapitala…da li je normalno da ti budeš premijerka i predsednica Skupštine.?
    E, vidiš, i to je nenormalno a tebi normalno.

  28. Niste fer . Nisam nikad ništa slično napusala . Čega ( koga ) se bojite da objavite moj komentar ?

  29. A Brnabićka, ti si kao stručna u bilo čemu. Možda i jesi u pokušajima da zaštitiš šefa, što je gotovo uvek kontraproduktivno. Sa tvojim ograničenim mentalnim i oratorskom mogućnostima bolje da ne pominješ profesorku Danicu Popović. Svako normalan će ti se smejati.

  30. Ruska bokerice, ko ti smisli ovaj komentar? Ako si sama smislila, potpuno te razumem, jer ne umeš bolje. Ako si fobila spreman tekst od nekoga s vrha, onda si ga slabo kopirala.

  31. Ti oštri standardi koje Srbija ima u zaštiti životne sredine se vide svaki dan u vazduhu koji udisemo kao i uvodi kada se leti šetamo pored dunava to je što se Beograda tiče a ostali gradovi imaju svoje“ lepote“ kada je u pitanju zagadjenost što deponije što izlivanje otrova u reke što aero zagađenja.Zar je onda čudo što niko normalan ne veruje da ce rudarenje kod nas poštovati bilo kakve standarde.Naravno da će dobrobit od tog litijum osetiti evropske zemlje ali ne i mi .Nas tretiraju kao zemlje trećeg sveta.

  32. Nećemo se odreći litijuma! Ostaje gde jeste. Vratite kaparu sa vaših računa.

  33. Nenormalno je da si ti bila premijer i da si sad predsednik skupstine, sve malim slovima. Nek ti Bog da zdravlja, sto rek’o g. Sinisa Kovacevic

  34. Jedino moramo odbraniti prirodu Srbije. Jedina prava obaveza ove generacije.

  35. Oštre i visoke ekološke uslove može videti ako obidje Bor , Borsku reku , Smederevo , otpadne vode beogradske …

  36. Visoki ekološki standardi Srbije- kese po rekama, plastika na sve strane.

  37. Nenormalno je da Vi koji Ste sa mesta Predsednice Vlade Srbije rekli da je projekat Jadar otkazan, danas pricate drugu pricu.
    Gde je dosledjost, vera u projekat bla bla bla

  38. Ne prave se baterije U Donjim Nedeljicama ,tamo se kopa litijum i koristi dnevno 5 tona sumporne kiseline.Sto se struke tiče tu je Brnabicka u pravu ;Srpska akadenija nauka jasno se optedelila po pitanju eksploatacije litijuma.A Brnabicka,kao strucnjak,oslanja se na rezultate analiza koje je uradio Rio Tinto (?).Nije narod prodavao kuce i imanja zato što veruje Rio Tintu već zbog cene koja je višestruka u odnosu na tržišnu vrednost ( jedna od taktika Rio Tinta).

  39. Е, па, људи, није ли време да се изађе на улице, у борбу за опстанак – воду, ваздух, храну. Особа из текста ће се преселити са опљачканим новцем у незагађене крајеве, а већина људи у Србији не може или не жели да иде икуда, јер је то њихова земља. Њена свакако није. Њена земља, као и већине њених ‘другара’ се зове похлепа и безобзирност. Зато се сад треба борити!

  40. Za početak se odrečimo tebe a za litijum ćemo lako ali bez vas

  41. PROF. EKONOMSKOG FAKULTETA NIJE STRUCNA ALI JE ZATO A.BRNABIC STRUCNA BAS ZA SVE , BLAGO NAMA !!

  42. @ Ruska bokerica
    Šta mislite, zbog čega baš sada menjaju zakone o rudarstvu i energetici?

  43. Ona se nakrala pa ce da zapali, a nasa deca ce ostati da obolevaju. Narode pamet u glavu.

  44. @Ruska bokerica 22. jun 2024. u 12.53
    „Država Srbija ima oštre i visoke standarde zaštite životne sredine …“

    Ti za Topčiderska Reku ni čula nisi, zar ne?
    A ni za Bor, Smederevo, Pančevo, itd. …

  45. Nije problem u kopanju rude. Problem je u izdvajanje litijuma iz stene, pri čemu se koristi velika količina sumporne kiseline. Rio Tinto kaže da tu sumpornu kiselinu neće ispuštao u zemlju, vodu ili vazduh. Pa kuda će je onda. To nam nisu objasnili, pa neka nam objasni onda Ana Brnabić ili neko drugi ko se zalaže za iskopavanje litijuma.

  46. I Ne Černobilj i Fukušima bile sigurne pa se dogodi se tragedije. Tako da vlast, Rio Tinto ne mogu dati garanciji 100 posto da se nece desiti neki incident koji ce moze zagaditi vode (Drinu a onda Savu i Dunav na kraju), vazduh… Nasa država ne moze da spreci zagadjenje koje nastaje paljenjem guma u nehigijenskim naseljima u glavnom gradu, a kamoli ce da kontroliše i kazni za zagadjenje Rio Tinto, Kineze za rudnike u Boru, zelezaru u Smederevu….tj da se zamere stranim investitorima koji pune mizarno budzet (zbog slabe rudnu rente)a to su nam nazalost i najveci izvoznici i punioci budzeta.

  47. Тинто“Регион “Јадар” је у агенди зеленог транспорта Европске уније означен као “зона жртвовања” за индустрију зелене енергије, што практично значи да Рио Тинто има њихову подршку за рудник литијума у Србији јер им он отвара врата за производњу 30 милиона електричних аутомобила који су део њихове стратегије заштите животне средине.

  48. Nenormalno je lobirati za stranu kompaniju (jedino ako imas licni interes),a protiv naucnog stava Srpske akademije nauka da je svako rudarenje litijuma stetno po zdravlje gradjana Srbije.Nije ovde rec samo o Gornjim Nedeljicama vec i o Valjevu,Levcu,Svetozarevu,..I otkuornost predsednice skupstine ( zakonodavnog tela),za rudarenje,tehnoloski proces,uticaj na zivotnu sredinu,skladistenje otpada,sumpornu kiselinu ( koja nece biti ni u zemlji,ni u vazduhu,ni u vodi,valjda ce biti u cisternama gde ce obavljati proces vadjenja litijuma?

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 18. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Zoran Kesić, TV voditelj

Danas čitam zbog toga što imam šta da pročitam i zato što mi ne vređa inteligenciju.