Brnabić: Nestrpljivo čekamo Vučićeve smernice oko Kosova 1Foto: BETAPHOTO/MILAN ILIC

Ana Brnabić, predsednica Skupštine Srbije, gostujući u jutarnjem progarmu televizije Pink ocenila je da je cilj Aljbina Kurtija, kosovskog premijera, da protera sve Srbe i da ima čisto Kosovo.

„To je nešto o čemu je Aleksandar Vučić pričao godinama, dok je opozicija o Kurtiju pričala sve najlepše, da je intelektualac i maltene da je šteta što nije predsednik Srbije“, rekla je Brnabić.

Navela je da naša diplomatija radi punom parom i da je ovo teška borba.

„Moramo dati sve od sebe da sačuvamo mir, ali ne možemo dati naš narod. Sa nestrpljenjem očekujem obraćanje Aleksandra Vučića i njegove smernice. Znaćemo uskoro šta nam je činiti“, istakla je predsednica parlamenta.

Rekla je da je ovo sada što se dešava na Kosovu strašno, ali nije ništa u poređenju sa 2004.godiom kada je očišćen jug Kosova, kada su paljena sela i proterivani ljudi. Podsetila je da je dok se sve to dešavalo tadašnji predsednik Srbije Boris Tadić imao preča posla u Rumuniji.

„Tadić kaže da je na delu demontaža srpske države na Kosovu, a u njegovo vreme je Kosovo proglasilo nezavisnost i priznale su ga sve zapadne zemlje. Umesto da ćuti i da se pokrije ušima on danas drži pridike. Ni prstom nije mrdnuo kada su palili naše crkve i ubijali naše ljude i on se usuđuje da priča o demontaži naše države na Kosovu“, rekla je Brnabićeva.
Govoreći o predstojećoj sednici parlamenta na zahtev opozicije navela je da naprednjaci ne beže od rasprave u skupštini o rudarenju i litijumu, ali da se opozicija ne usuđuje da se suči sa Aleksandrom Vučićem.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari