Brnabić: Nije uvreda ako se kaže da je ova vlada "provučićevska", to sinonim za prosrpsku vladu 1foto (BETAPHOTO/MILOŠ MIŠKOV)

Mandatarka za sastav Vlade Srbije Ana Brnabić poručila je večeras da nije uvreda ako se kaže da je ova vlada „provučićevska“, jer je to sinonim za prosrpsku vladu.

Predsednik radi samo i isključivo u nacionalnom interesu Srbije i mi se time ponosimo. Vi ste u stranci čije su vlade pravili ambasadori i tajkuni i nijedna problem sa tim niste imali, rekla je Brnabić odgovarajući na izlaganje predsednika i poslanika Demokratske stranke Zorana Lutovca.

Lutovac je u raspravi o izboru Vlade Srbije rekao da će vlada biti „provučićevska“ i jedini zadatak će joj biti da brani rejting predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

Nema nijednog prioriteta iz 2020. godine u 2022. godini. Nije tačno, rekla je Brnabić i istakla da „narodni poslanik ili ne zna da čita ili ga mrzi da pogleda“.

Brnabić je, na komentar da nema borbe protiv organizovnog kriminala, navela da se opozicija poziva na izjave optuženog za najteža krivična dela protiv legalno izabranih predstavnika države.

Kritikom predsednika Republike Aleksandra Vučića koliko je ambasadora bilo kod njega, jer to znači da vam je dao neke instrukcije, to polazite od sebe, ocenila je mandatarka.

https://www.danas.rs/vesti/politika/lutovac-vlada-srbije-bice-provuciceva-a-ne-prozapadna-ili-proruska/

Predsednik Vučić je primio ambasadore, sasluša i jasno rekao koja je pozicija Srbije, koja vodi samostalnu i nezavisnu politiku, istakla je Brnabić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari